Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Brně v sobotu začal devítidenní festival veganství, upozorňuje na utrpení zvířat

V Brně v sobotu začal devítidenní festival Veganfest, jehož cílem je ukázat lidem veganský styl života a upozornit na utrpení zvířat. Prozradilo to Eva Burkertová z pořádajícího spolku Kolektiv pro zvířata. Za devět dní očekává zhruba tisícovku návštěvníků. Akce nabídne koncerty, besedy, workshopy i ochutnávku veganského jídla. Vegani nejedí žádné živočišné výrobky, vedle masa jsou to i vejce, mléko a podobně.

Festival se koná v Café Práh a je přístupný zdarma. „Chceme ukázat, že veganský životní styl je nejen ohleduplný vůči zvířatům, ale i zdravý a zábavný. Uskuteční se řada přednášek, ukázky vaření, workshopy i koncert s veganskou tématikou," uvedla Burkertová.

Příchozí se budou moci například seznámit s tím, jak lze sestavit veganský jídelníček pro sportovce, jaký je zdravotní přínos rostlinné stravy nebo jídelníček pro začátečníky. Objeví se ale i témata veganství a politika, právní příležitosti nebo veganství v armádě.

„Ve workshopech si zájemci mohou vyzkoušet výrobu domácí kosmetiky nebo jednoduché vaření s ochutnávkou. Tyto workshopy se budou odehrávat v prostorách Mistogalerie na Skleněné louce na Kounicově ulici a v My Kitchen na Husově ulici," doplnila Burkertová.

Zájemce čeká i přednáška o zneužívání zvířat ve velkochovech. „Na to klademe velký důraz. Kvůli tomu všemu Veganfest děláme, abychom šířili povědomí o utrpení zvířat," řekla pořadatelka k sedmému ročníku. Chybět nebudou ani stánky s veganským občerstvením a materiály o rostlinné stravě a ochraně zvířat.

Kolektiv pro zvířata vznikl v roce 2009 a nyní má pět členů. Pořádá celoroční aktivity jako pouliční promítání, protesty nebo happeningy i veganské společenské večery.
 

Foto VeganFest | Zdroj ČTK

Štítky VeganFest, veganství, utrpení zvířat, festival, Brno, styl, koncert

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně v sobotu začal devítidenní festival veganství, upozorňuje na utrpení zvířat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.