Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na zamrzlých nádržích Brna bruslí lidé s kočárky i se psy

Rodiče na bruslích tlačící před sebou kočárek, děti s pukem a hokejkami, ale i lidé v doprovodu psů byli v sobotu vidět na zamrzlých nádržích v Brně. Do Mariánského údolí a na přehradu přišly stovky lidí. Zatímco v Mariánském údolí je led podle měření strážníků silný kolem 15 centimetrů, na přehradě platí výstraha Povodí Moravy s ohledem na plnění vodní nádrže.

Promoklý muž sedl do auta a odjel

Mluvčí brněnské městské policie Jakub Ghanem uvedl, že strážníci nedoporučují bruslení na žádných přírodních plochách, protože na nich nelze zaručit bezpečnost. Odpoledne dokonce dostali oznámení, že se pod člověkem na přehradě propadl led. „Když tam hlídka přijela, svědci jen řekli, že muž mokrý do půli pasu nasedl do auta a odjel," uvedl Ghanem. Další problémy strážníci neřešili.

Rodiče s kočárky i se psy

Bruslaři se začali objevovat na ledě v Mariánském údolí už dopoledne. Nejvíc bylo rodin s dětmi. Rodiče nepodcenili teplotu kolem minus šesti stupňů Celsia a děti teple oblékli. Mysleli také na bezpečnost, protože většina dětí měla na hlavě helmy. Objevilo se s nimi ale i několik dospělých.

Děti na ledě hrály hokej, kousek dál bylo zase vidět rodiče na bruslích, teří tlačili kočárek. Další bruslaři zase s sebou měli psa.

Bruslit přišli lidé i na přehradu, kde bylo rovněž kolem minus šesti stupňů Celsia. Pro přehradu však vydalo Povodí Moravy výstrahu. „Nedoporučujeme vůbec na led vstupovat. Vzhledem ke slabým zásobám vody ve sněhu dochází v současnosti k plnění vodní nádrže, ledová vrstva není souvislá a může hrozit její prolomení," upozornil mluvčí Povodí Moravy Petr Chmelař.

Pod bruslařkou se prolomil led

Pod bruslařkou se probořil led na přehradě už v týdnu. Z vody ji vytáhli strážnici. Žena skončila v nemocnici. „V Mariánském údolí je to vzhledem k tloušťce ledu bezpečnější. Ale obecně na přírodních plochách nedoporučujeme bruslit, protože není možné garantovat bezpečný pohyb po ledu. Je to na vlastní nebezpečí," zdůraznil Ghanem.

Foto ilustrační foto, MMB | Zdroj ČTK

Štítky bruslení, Mariánské údolé, Prýgl, kočárek, pes, HC Kometa Brno, přehrada, Mariánské údolí, Povodí Moravy (státní podnik)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na zamrzlých nádržích Brna bruslí lidé s kočárky i se psy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.