Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Slavnosti uzeného, maraton na podporu nemocných, deskovky a ochotníci z Líšně

Venku sice panuje tuhá zima, avšak i v takovém počasí se dá vymyslet smysluplný víkendový program. Člověk se totiž může zahřát dobrou slivovicí k nejlepšímu uzenému, jaké tahle republika zná. A pokud je člověk spíše sportovní typ, co takhle si zacvičit a podpořit přitom pacienty v boji s roztroušenou sklerózou?

Víkend odstartuje v pátek kultivace těla za chvályhodným účelem. Brňané totiž ode dneška budou společně s obyvateli dalších 33 českých měst cvičit na podporu lidí s roztroušenou sklerózou. Cvičebního maratonu se kromě nemocných účastní jejich rodiny, přátelé, kolegové, terapeuti, lékaři.

„Zapojit se ale může každý, kdo chce podpořit dobrou věc. Letos budeme v Brně poprvé cvičit na dvou místech,“ říká za organizátory Vlasta Blatná ze spolku Roska Brno-město a doplňuje: „Vstupné je dobrovolné a výtěžek poputuje na sportovní aktivity a nákup speciálních rehabilitačních pomůcek pro nemocné, na které zdravotní pojišťovny nepřispívají.“

V Brně začnou lidé cvičit v Dětském centru TJ Sokol Brno 1 na ulici Kounicova v pátek 2. března od 18 do 24 hodin a pokračovat budou v sobotu 3. března na stejném místě od 10 do 18 hodin a v Lázeňském a relaxačním centru na ulici Rašínova od 10 do 17 hodin. Podrobné informace naleznete na webových stránkách akce

Jak se Líšeň stala slavnou?

To se dozvíme díky líšeňským ochotníkům. Naivní komedii Jak se Líšeň stala slavnou aneb pravda o Napoleonovi nacvičil divadelní spolek Marvánek. Jak dopadnou zálety slavného Napoleona a jeho povedeného maršála, kteří se před bitvou u Slavkova zastavili v líšeňském hostinci U Švehlíků? Zjistíte v sobotu v Dělnickém domě od 19 hodin.

Nejlepší uzené? Moravské uzené

Na hradě Veveří se v sobotu a neděli rozhodne, kdo bude králem moravských uzenářů. Vedle moravského uzeného se již pošesté představí moravští i přespolní uzenáři nejširší výběr voňavých párků, pikantních klobásek, paštiček, salámů, slanin a mnoha dalších výrobků. Degustaci uzeného doplní degustace desítek nejlepších moravských vín.

Vstupenka na akci stojí 130 Kč, pro děti, studenty a seniory pak 100 Kč. Vstupné zahrnuje vstup do hradu Veveří a na hradby, soutěžní ochutnávku uzeného od osmi uzenářů, čerstvou ovarovou polévku či ochutnávku teplého uzeného z udírny.

Vědeckofantastický ples

V sobotu večer se mohou lidé vydat plnou parou do budoucnosti. VIDA! science centre totiž podruhé pořádá ples. Tentokrát laděný do stylu steampunku aneb vědeckofantastického 19. století. Návštěvníci se mohou těšit na kapelu Fantajm, bar, science show i fotokoutek s camerou obscurou i předtančení. 

Svátek pro milovníky deskovek

Celý víkend se budou v Brně hrát deskovky. Festival deskových her nabídne více než 200 titulů včetně novinek. Samozřejmě nebudou chybět ani turnaje o deskové hry. Začátek akce je v pátek 2. března 2018 v 16:00 a oficiální konec akce je v neděli 16:00. Více info na Facebooku události. 

Na Prýglu raději nebruslete, v Mariánském údolí ano

Kdo by chtěl strávit víkend v přírodě, má díky mrazivému počasí příležitost vytáhnout brusle a zajezdit si na některých přírodních vodních plochách. Se zvýšenou opatrností a na vlastní nebezpečí je možné bruslit v Mariánském údolí a na Žebětínském rybníce. Strážníci naopak nedoporučují vstup na led na Brněnské přehradě, a to z důvodu plnění vodní nádrže. 

Autoři | Foto Miroslav Toman | Zdroj MMB

Štítky tipy na víkend, moravské uzené, maraton na podporu lidí s roztroušenou sklerózou, Líšeň, Brno, slavnost, Napoleon Bonaparte, bitva u Slavkova, Česká obec sokolská, Hrad Veveří, Facebook, Mariánské údolí, roztroušená skleróza, Blatná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Slavnosti uzeného, maraton na podporu nemocných, deskovky a ochotníci z Líšně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.