Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Na Prýgl není kvůli dopouštění vody vstup doporučen, v Mariánském údolí je led dostatečně silný

Tuhé mrazy předchozích dní v kombinací se současným mírným oteplováním si přímo říká o bruslařský zážitek. Buďte však opatrní! V okolí Brna je jen několik přírodních nádrží, kde bude dnes možné bruslit. A Prýgl mezi nimi kvůli dopouštění vody určitě není!

„V případě brněnské vodní nádrže nedoporučujeme vůbec na led vstupovat. Vzhledem k slabým zásobám vody ve sněhu dochází v současnosti k plnění vodní nádrže, ledová vrstva není souvislá a může hrozit její prolomení. Proto nedoporučujeme vstupovat na zamrzlou plochu," uvedl již tento týden mluvčí Povodí Moravy Petr Chmelař. Tato výstraha platí i pro dnešek.

Mariánské údolí a Žebětínský rybník podmínky splňují

Pokud vás to přesto táhne na brusle, můžete vyrazit do Mariánského údolí. Led na zdejších nádržích dosahuje totiž tloušťky 14, respektive 15 centimetrů. Silná vrstva ledu pokrývá také Žebětínský rybník.

Jak však upozorňuke městská policie - na přírodní vodní nádrži nikdy nelze zaručit bezpečný pohyb po vodní hladině. U zamrzlých řek je třeba mít se dvojnásob na pozoru! „Ledová celina vodník toků může být vlivem nestejnoměrně proudící vody a kolísáním hladiny pod ledem v některých místech zeslabena a hrozí tak i při menším zatížení prolomení ledu," uzavřel Chmelař.

Autoři | Foto Bystrčník.cz | Zdroj MP Brno

Štítky led, síla, Prýgl, Mariánské údolí, měření, zákaz, HC Kometa Brno, vodní nádrž, Povodí Moravy (státní podnik)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Prýgl není kvůli dopouštění vody vstup doporučen, v Mariánském údolí je led dostatečně silný  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.