Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policisté dopadli anonyma, který nahlásil bombu v brněnské škole

Policisté v těchto dnech dopadli anonyma, který ohlásil bombu v brněnské střední škole na Kotlářské ulici. Do akce se tehdy zapojilo víc než třicet policistů a řada hasičů a záchranářů. Celý rozruch přitom vyvolal dvaadvacetiletý mladík z Brna.

Mladý muž zavolal na začátku listopadu na tísňovou linku a oznámil, že v budově střední školy v Kotlářské ulici je uložena bomba, která by měla do hodiny vybuchnout. Na místě zasahovaly tři desítky policistů, kteří z budovy evakuovali asi devět stovek studentů a zaměstnanců

Prostory prohlíželi také psovodi se speciálně vycvičenými parťáky a pyrotechnik.  Žádný nástražný výbušný systém ovšem nenalezli. Během evakuace a prohlídky budovy policisté uzavřeli na více než hodinu okolí školy. 

Důvod? Špatné psychické rozpoložení

Případem se začali zabývat kriminalisté a v těchto dnech se jim podařilo zjistit, kdo má na svědomí anonymní telefonát. Šlo se o dvaadvacetiletého mladíka z Brna, který se při výslechu ke všemu doznal. Uvedenou školu nenavštěvuje, v dřívější době nikdy nenavštěvoval a nemá k ní ani žádný vztah. Byl údajně ve špatném psychickém rozpoložení a svého činu lituje. „Nyní mu za přečin šíření poplašné zprávy může v nejhorším případě hrozit až tříletý pobyt ve vězení," uzavřela mluvčí Andrea Cejnková.

Autoři | Foto PČR | Zdroj PČR

Štítky anonym, bomba, dopadení, Brno, Kotlářská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté dopadli anonyma, který nahlásil bombu v brněnské škole  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.