Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brno dá padesát milionů sportovcům. Peníze si rozdělí přes tři stovky spolků

Brno chce letos dát 50 milionů korun na neinvestiční dotace pro tělovýchovné a sportovní aktivity. Peníze si rozdělí přes 300 spolků. Poslouží jim například na materiální vybavení nebo pronájem sportovišť. Brno dá letos na sport přes 320 milionů, část bude na investice a také na vrcholový sport.

Poskytnutí neinvestičních dotací spolkům schválili radní a souhlasit s ním musí ještě březnové zastupitelstvo. Dotační titul není podmíněný věkem sportovců. „Letos jsme přijali 407 žádostí, 50 milionů se rozdělí mezi 302 žádostí," uvedl  mluvčí magistrátu Filip Poňuchálek. Loni ve stejné kategorii město dalo 48 milionů.

 Peníze poslouží na cestovné, materiální vybavení, ubytování sportovců i s realizačním týmem na soutěžích a soustředěních, na stravné, pronájem sportovišť, ale také na lékařské prohlídky nebo startovné a věcné ceny.

Mezi navrhované dotace patří například 1,3 milionu korun pro Tělovýchovnou jednotu Favorit Brno na zabezpečení celoročního provozu brněnského Velodromu, dva miliony na zabezpečení celoroční činnosti a soutěží mládežnických družstev fotbalistů Zbrojovky Brno, 1,83 milionu na provoz sportovního areálu a celoroční činnosti deseti sportovních oddílů spolku TJ Tesla Brno a dalších.

Letos dá Brno celkově do sportu 321 milionů korun. Jsou v tom zahrnuté neinvestiční dotace i dotace sportovním klubům na investice a opravy. Zastupitelé už na minulém jednání schválili dotace do vrcholového sportu ve výši přes 60 milionů korun i individuální provozní dotace kolem 50 milionů na zajištění provozu sportovišť.

Další měsíce se budou schvalovat dotace na významné sportovní akce, talentovanou mládež, ale i na pronájem ledových ploch nebo nájem plaveckých sportovních drah nebo na opravy sportovišť v majetku města i na investice sportovních klubů.
 

Foto primator.brno.cz | Zdroj ČTK

Štítky dotace, sport, Brno, peníze, FC Zbrojovka Brno, TJ Tesla Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno dá padesát milionů sportovcům. Peníze si rozdělí přes tři stovky spolků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.