Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Koupaliště na Kraví hoře má novou originální finskou saunu

Pd dnešního dne je v provozu nová finská sauna, umístěná ve venkovní části Sportovního a rekreačního areálu Kraví hora, příspěvkové organizace Brna-střed. Saunu s krásnějším výhledem v Brně pravděpodobně nenajdete, přímo při saunování si můžete užít panoramatický výhled na centrum města a jeho dominanty.

Sauna pro 15 lidí

Dřevěná mobilní finská sauna je umístěna nad bazénem letního koupaliště a ve vedlejší budově se nachází veškeré potřebné zázemí. Je vytápěna elektrickými kamny na teplotu 95–100 °C a umožňuje aromaterapii. Její kapacita je 15 osob. Ochlazovna je vybavena sprchami a připraveno je i klasické vědro na ledovou vodu. Následný relax je možný v odpočívárně či posezením v exteriéru sauny.

„Po zakoupení vstupenky obdržíte čipový náramek a u saunaře si vyzvednete prostěradlo. Bočními dveřmi vedle výtahu projdete ven a budete pokračovat za venkovní občerstvení, kde je šatna, ochlazovny a odpočívárna. Samotná sauna je pouze deset metrů od východu ze zázemí a stoprocentně oceníte její panoramatický prosklený výhled na Brno,“ popisuje  Evžen Hrubeš, ředitel Sportovního a rekreačního areálu Kraví hora.

V provozu každý den

Sauna bude od 22. února až do konce dubna otevřena každý den v týdnu od 15.30–21.30 hodin a cena za hodinu a půl je 190 korun. Poslední vstup bude umožněn 80 minut před ukončením provozu.

„Sauna dlouhodobě areálu chyběla. Věřím, že ji zvláště místní obyvatelé ocení a budou ji hojně využívat, protože o ni dlouhodobě projevovali zájem. Městská část Brno-střed do ní investovala necelé dva miliony korun a podle toho, jak se nám letos osvědčí, budeme zázemí sauny a případně i další podobné wellness a odpočinkové prvky doplňovat,“ řekl za radnici městské části Brno-střed místostarosta Martin Schwab.

Sportovní a rekreační areál Kraví hora tvoří krytá plavecká hala, kde je veřejnosti celoročně k dispozici 25metrový plavecký bazén, menší hrátkový bazén, vířivka a parní sauna. Součástí haly je také zázemí šaten se sprchami a kavárna. Ve venkovní části je v zimě k dispozici kluziště. V létě v areálu návštěvníci najdou oblíbené koupaliště s 50metrovým a dětským bazénem. Dále jsou zde od jara do podzimu k dispozici dvě multifunkční hřiště s umělým povrchem, hřiště na plážový volejbal a veřejný park s dětským hřištěm. A to vše s výjimečným panoramatickým výhledem na Brno.

Foto MČ Brno-střed | Zdroj MČ Brno-střed

Štítky finská sauna, Kraví hora, Brno, rekreační areál, Brno-střed, sauna, Martin Schwab

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupaliště na Kraví hoře má novou originální finskou saunu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.