Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Olympijský festival v Brně navštívilo přes sto tisíc lidí

Přes sto tisíc návštěvníků už zavítalo za dvanáct dnů do areálu Brněnského výstaviště na Olympijský festival. V dnešním programu dorazí po poledni do jihomoravské metropole i se svou bronzovou medailí ze snowboardcrossu Eva Samková společně s trenéry Markem Jelínkem a Jakubem Flejšarem.

Už v pondělí se v Brně představila po příletu z Pchjongčchangu sportovní dvojice krasobruslařů Anna Dušková a Martin Bidař, kteří rozdali přes stovku autogramů.

„Největší nápor byl v obou víkendových dnech, kdy areál doslova praskal ve švech. Ale i v pondělí přišlo přes pět tisíc návštěvníků, z nichž velkou část tvořili školáci. Všechna sportoviště jsou stále středem zájmu zejména mládeže," řekla uvedla mediální manažerka akce Petra Ivánková.

Dnešní atrakcí byl exhibiční turnaj v biliardu, ve kterém změřili síly bývalý mistr Evropy v triatlonu Filip Ospalý, mistr světa v kolové Miroslav Kratochvíl a basketbalová vicemistryně světa a mistryně Evropy Ivana Večeřová. Velkému zájmu se těšila i instruktáž zaměřená na mazání běžeckých lyží, kterou vedl Vít Fousek, bývalý servisman Lukáše Bauera. Odborným komentářem akci doprovázel bývalý běžec na lyžích a nyní televizní expert Martin Petrásek.

Středeční program v Brně se zaměří na paralympijské sporty a ukázky zvukové střelby, běhu na lyžích poslepu, curlingu vozíčkářů, zápasu ve sledge hokeji a exhibici krasobruslařů.

Kromě Evy Samkové se v Brně představí po návratu z Koreje sáňkaři Lukáš Brož a Matěj Kvíčala.
 

Foto Olympijský festival Brno | Zdroj ČTK

Štítky Olympijský park, Olympijský festival, Brno, návštěvnost, olympijské hry, Eva Adamczyková, festival, Brněnské výstaviště, Evropa, Anna Dušková, Martin Bidař, Petra Ivánková, Filip Ospalý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olympijský festival v Brně navštívilo přes sto tisíc lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.