Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Finanční úřad zavřel brněnskou restauraci kvůli EET

Finanční úřad pro Jihomoravský kraj v pondělí uzavřel restauraci na Dukelské třídě v Brně-severu. Majitelka restaurace totiž neměla zavedené EET, přestože již za tento prohřešek v minulosti dostala upozornění a pokutu.

Podle finančního úřadu majitelka restaurace nejeví žádný zájem zapojit se do Elektronické evidence tržeb. Provozovatelka restaurace totiž dosud ani nepodala žádost o přidělení autentizačních údajů. V systému EET tedy není nijak vedena a logicky tak ani nemůže zasílat údaje o evidovaných tržbách správci daně a vydávat účtenky.

„Finanční úřad pro Jihomoravský kraj přistoupil k opatření k vynucení nápravy vydáním rozhodnutí o uzavření provozovny. Provozovna bude znovu otevřena, až poplatník prokáže finančnímu úřadu, že si požádal o autentizační údaje a má funkční pokladní zařízení, tedy je schopen plnit povinnosti uložené mu zákonem," uvedl v tiskové zprávě tiskový mluvčí úřadu David Stančík.

Od začátku roku provedli pracovníci finančního úřadu v celém Jihomoravském kraji dohromady 1100 kontrol EET. Loni kvůli EET nařídil úřad uzavřít například papírnictví u Slavkova. EET platí pro restaurace platí od prosince 2016.
  

Autoři | Foto ilustrační foto, Dotykačka | Zdroj FÚ JMK

Štítky EET, restaurace, uzavření, Brno, finanční úřad, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Finanční úřad zavřel brněnskou restauraci kvůli EET  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.