Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Nadační spolek zajistil nemocnici pět monitorů životních funkcí předčasně narozených miminek

Pět monitorů životních funkcí předčasně narozených dětí převzalo ve čtvrtek odpoledne Neonatologické oddělení Fakultní nemocnice Brno. Nemocnici je daroval spolek POMÁHÁME, který peníze pro tento účel vybral v rekordně rychlém čase.

„Moje bývalá přítelkyně je porodní asistentka a pracuje zde v nemocnici. Bavili jsme se o tom, že některé vybavení je tu zastaralé a potřebovalo by obměnu. Po komunikaci s vedoucí sester paní Opálkovou jsme následně zjistili, že je toho potřeba opravdu hodně. Tak jsme se pustili do většího projektu," popsal spoluzakladatel spolku POMÁHÁME Marek Chýla.

Metu zvolili vysokou - 300 tisíc korun. „Tuhle částku jsme plánovali sbírat zhruba dva roky. Povedlo se nám to za tři a půl měsíce, je to skvělé. Ze dvou třetin je to zásluha jedné akce, za kterou moc děkuju," dodal Chýla.

200 tisíc za jeden večer

Na sbírce se výraznou měrou podílela luxusní restaurace Signature. „S Markem nás seznámila kamarádka a díky tomu jsme se dozvěděli o tomto projektu. My rádi děláme věci, co mají smysl. A tak když jsme na podzim slavili první výročí naší restaurace SIgnature, spojili jsme to a vybrali přes 200 tisíc korun," prozradil spolumajitel restaurace Signature Jiří Lešikar.

Monitorů nebyl dostatek

Zakoupené momitory zajistí stálé sledování předčasně narozených a jinak ohrožených novorozenců. Umožňují také sledovat tepovou frekvenci, nasycení krve kyslíkem a krevní tlak. Zdravotnický tým tak může na základě vyhodnocení sledovaných funkcí poskytnout novorozenci adekvátní podporu.

„Monitory budou velmi významnou pomocí pro sestry pracující na oddělení intermediární péče. Při troše zaučení se s nimi naučí i maminky a dokáží si tak poradit při drobných výkyvech," uvedla vedoucí sester Pavla Opálková. „Monitorky nám tu velmi chyběly a jsme moc rádi, že je máme," uzavřela.

Autoři | Foto FN Brno

Štítky Pomáháme, spolek, monitory životních funkcí, fakultní nemocnice, nemocnice, Fakultní nemocnice Brno, restaurace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nadační spolek zajistil nemocnici pět monitorů životních funkcí předčasně narozených miminek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.