Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brno se poprvé zapojí do Dnů dětské onkologie

Udělejte dobrý skutek, myslete na druhé a přijďte podpořit onkologicky nemocné děti na I. ročník Dnů dětské onkologie v Brně. Akce nabídne vzdělávání i zábavu nejen pro malé pacienty. Dny dětské onkologie se uskuteční tento víkend od 16. do 18. února v centru města Brna i v prostorách Fakultní nemocnice Brno, Hvězdárny a planetária Brno a Knihovny Jiřího Mahena v Brně.

Stejně jako v ostatních městech po celém světě, i ty brněnské mají za cíl přiblížit veřejnosti problematiku dětských onkologických onemocnění. Vzdát hold všem bývalým i současným dětským pacientům a jejich rodinám, stejně tak vzpomenout na ty, kteří onemocnění bohužel podlehli.

Na Dny dětské onkologie, které probíhají po celém světě, je pro širokou veřejnost připraven bohatý program. Ve 14 hodin bude probíhat osvětová kampaň na náměstí Svobody, kde budou návštěvníci moci získat zlatou stužku a dozvědět se více informací o problematice onkologicky nemocných dětí. Hlavně děti se můžou těšit na soutěže a malování na obličej. 

Doktoři a další roztančí Svoboďák

Sobotní část programu odstartuje vesele - ve 14 hodin roztančí Svoboďák lékaři a pracovníci Dětské nemocnice, Nadačního fondu dětské onkologie Krtek, Společně k úsměvu i Nemocničních klaunů. Návštěvníci se budou moci poradit přímo s lékaři z Fakultní nemocnice Brno. Odpočinou si v chillout zóně, zapojí se do výtvarné dílny či soutěží. Vaše děti si jistě nenechají ujít soutěž „varlat“ nebo dotazník, za jehož vyplnění bude každý respondent odměněn.

Od 15 hodin bude v Knihovně Jiřího Mahena v Brně probíhat čtení s Hanou Holišovou, ambasadorkou projektu, a Alešem Slaninou z Městského divadla Brno. Pro všechny návštěvníky zde bude připraven foto koutek, malování na obličej a od 16 hodin neformální beseda vyléčených pacientů pod patronací organizace Společně k úsměvu. Ve stejnou dobu startuje osvětová kampaň i v areálu Hvězdárny a planetária Brno, kde bude také možné získat zlatou stužku, oddychnout v chillout zóně a využít malování na obličej.

Slavnostní večer a společná snídaně s pacienty

Od 20 hodin začne na Hvězdárně a planetáriu Brno slavnostní večer za pěveckého vystoupení Hany Holišové a Aleše Slaniny z Městského divadla Brno. Následovat bude projekce Buňka! Buňka! Buňka! v digitáriu. Zakončením slavnostního večera bude vypouštění balónků splněných přání, příchozí se mohou těšit na přípitek. Vstupenky na večerní program jsou k zakoupení za 200 Kč na pokladně hvězdárny nebo přes online rezervační systém.

V neděli 18. února posnídají malí dětští pacienti z Dětské nemocnice ve společnosti Aleše Slaniny z Městského divadla Brno a baletek NdB v kostýmech z představení Sněhurka.

Podrobnosti k celému programu jsou k dispozici na webových stránkách nebo na facebookovém profilu Dny dětské onkologie Brno.

Autoři | Foto Zdravotníklaun.cz | Zdroj s použitím TZ

Štítky Dny dětské onkologie, Brno, pacient, Hvězdárna a planetárium Brno, Jiří Mahen, Fakultní nemocnice Brno, Aleš Slanina, Městské divadlo Brno, soutěž, malování, Hana Holišová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno se poprvé zapojí do Dnů dětské onkologie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.