Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pozor! Veřejná debata o poloze brněnského nádraží se přesouvá o týden

Brňané pozor! Středeční avizovaná veřejná debata na téma modernizace železničního uzlu Brno se přesouvá. Odehraje se příští týden – 20. února v 17.30. Veřejné debaty se zúčastní vedení města, zástupce Kanceláře architekta města a investora SŽDC. Veřejnost jim může klást dotazy týkající se budoucnosti brněnského nádraží. 

Na novém termínu této diskuze se dohodli koaliční partneři zejména proto, že se souběžně s plánovanou diskuzí o budoucnosti brněnského nádraží koná i zasedání Zastupitelstva městské části Brno-střed

Termín stanovili na úterý 20. února 2018 v 17:30 hod., místo zůstává totéž – sál zastupitelů na Nové radnici na Dominikánském náměstí. 

Aktuální stav brněnského hlavního nádraží neodpovídá moderním standardům a kapacitně je na hraně únosnosti. V současné poloze jeho přestavba není možná. O stanovisku města, které vybírá mezi variantou „Petrov“ a „Řeka“, rozhodnou zastupitelé na zasedání koncem února.

Konečné slovo má stát jako investor, stanovisko města i kraje, který se v lednu vyslovil pro variantu Řeka, je pouze poradní. Finální rozhodnutí padne v 1. pololetí roku 2018.

Magistrát města Brna si nechal vyhotovit Studii proveditelnosti železničního uzlu Brno, kterou obdržel na konci října loňského roku. Obratem ji distribuoval mezi zastupitele a veřejnosti ji zpřístupnil na webových stránkách.

Autoři | Foto ilustrační foto, Dominik Svoboda | Zdroj MMB

Štítky Brno, Správa železniční dopravní cesty, Brno-střed, Dominikánské náměstí, Brněnský Petrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozor! Veřejná debata o poloze brněnského nádraží se přesouvá o týden  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.