Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Společnost

Zálohování PET lahví nezvýší jejich sběr. Podle analýzy může mít dokonce opačný vliv

Zálohovat PET lahve nebo ne? Touto otázkou se zabývalo ministerstvo životního prostředí. Podle studie Centra ekonomických a tržních analýz zálohový systém nezaručí zvýšení sběru PET lahví na devadesát procent, ohrozí třídění ostatních druhů odpadů...

Letní středy se v Brně ponesou ve znamení City Pikniků. Na Kraváku zahraje Marek Ztracený a Sebastian

Hudební pikniky Hitrádia City i letos zpříjemní Brňákům tři letní středy. První z pikniků proběhne v parku na Kraví Hoře ve středu 19. června a vstupné bude zdarma.

Nezapomněli jste? Dnes je den otců

Neděle, 16. června 2019, 13:03Společnost

Nezapomněli jste? Dnes je den otců

Den matek slavíme snad všichni. Na otce se ale často zapomíná i přes to, že i jejich role je důležitá a náročná. Svátek ale mají, a to právě dnes.

Po stopách lovců mamutů. Pod Pálavskými vrchy vznikla nová archeostezka

Nová archeostezka s pěti informačními panely spojuje Archeopark Pavlov a Dolní Věstonice. Návštěvníky provede po nejvýznamnějších lokalitách kultury lovců mamutů.

Návštěvníci brněnské zoo se mohou těšit na korsaky

Návštěvníci brněnské zoo se mohou těšit na korsaky - drobné lišky ze Střední Asie, které zoo pořídila. Do Brna dorazili z německého Heidelbergu. V tiskové zprávě to dnes uvedl mluvčí zahrady Michal Vaňáč.

Autobusové linky RegioJet budou na některých linkách bez stevardů, práci nechce nikdo dělat

Cestující na některých autobusových linkách společnosti RegioJet se budou muset obejít beze služeb stevarda či stevardky na palubě autobusu. Firmě se nedaří pozice stevardů obsazovat, uchazečů je málo. Na vybraných vnitrostátních linkách proto...

Vyškovsko je po bouřce pod vodou, hasiči přes noc zachraňovali zatopené domy i jejich obyvatele

Silné bouřky se přehnaly nad Jihomoravským krajem, a to převážně na Vyškovsku. Vodu ze zatopených domů museli během noci hasiči vyjíždět odčerpávat ve třiatřiceti případech.

V sobotu startují oslavy 100. výročí založení Masarykovy univerzity. Škola si připravila i instagramovou hru

Masarykova univerzita slaví sto let. K tomuto výročí si nadělila festival MUNI100, která proběhne již tuto sobotu na všech fakultách a na brněnském výstavišti. Slavit se bude také Den absolventů s předáváním ocenění. Filozofická fakulta si pro...

Zastupitelé Brna-střed odmítli pokračovat v projektu Housing First. Chudí byty nedostanou

Zastupitelé Brna - středu včera odmítli projekt pro ukončování bezdomovectví Housing First, který předchozí koalice rozběhla. Lidé bez domova tak zůstanou na ulici.

Budova hlavní nádraží v Brně se začne opravovat ve čtvrtek

Budova brněnského hlavního nádraží se začne po dlouhých přípravách opravovat. Společnost Brno New Station Development, která ji má pronajatou od Českých drah do roku 2048, začne ve čtvrtek s opravou prvního nástupiště a začátkem července plánuje...

Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.