Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Společnost

Na Gorkého přibydou parkovací místa a stromy, zástupci města vyslechli autory petice

Na setkání zástupců magistrátu, Brněnských vodáren a kanalizací, zhotovitele stavby a občanů se probírala petice podaná obyvateli za úpravu parkovacích míst, zeleně, laviček a dopravy na ulici Gorkého. Se zástupci se nakonec dohodli na...

I dva naprosto zdraví lidé mohou zplodit dítě s vážnou nemocí, říká lékařka

Před dvaceti lety, kdy se lékařka Kateřina Veselá rozhodla se svým manželem Janem Veselým založit kliniku pro léčbu neplodnosti, byl obor reprodukční medicíny ještě „v plenkách“. Umělé oplodnění se provádělo klasickou metodou kultivace – spermie...

Na Moraváku se lidé mohou opět po roce svézt na vyhlídkovém kole. Jízda vyjde na stovku

Neobvyklá brněnská atrakce je letos na Moravském náměstí dříve. Ode dneška se lidé mohou svézt na vyhlídkovém kole a prohlédnout si Brno z ptačí perspektivy.

Chlebíčky, sušenky, ovoce. Rádio Petrov vám zdarma doveze pohodovou sváču až do práce

Chcete si příjemně zpestřit dopoledne u vás ve firmě? Potěšit své kolegy a ještě si vychutnat skvělé dobroty?  Pak se přihlaste na Pohodovou Sváču s Rádiem Petrov!

Kupte si koláč a přispějte na hospic. Diecézní charita dnes pořádá speciální osvětovou sbírku

Pomožte dnes nevyléčitelně nemocným dožít své poslední dny mezi blízkými a oslaďte si i vlastní život. Již po osmnácté se dnes koná sbírka Koláč pro hospic, která následně podpoří hospice Diecézní charity v Brně.

FOTO/VIDEO: Pyro, prapory, protesty. Aktivisté vyhlásili v Brně týden klimatické rebelie

Týden rebelie vyhlásili v Brně aktivisté z hnutí Extiction Rebellion (dále XR) – Rebelie proti vyhynutí. Protesty reagují na probíhající klimatickou a ekologickou krizi. Hnutí žádá, aby vláda České Republiky i zastupitelé měst jednali adekvátně...

Počet obyvatel je nejvyšší od konce války, může za to zahraniční migrace

Za rok 2018 se počet obyvatel Česka zvýšil na 10 649 800 osob, což je nejvyšší číslo od konce války. Obyvatel přibylo především díky zahraniční migraci.

V Brně začal šedesátý první ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu

Letos probíhá na brněnském výstavišti šedesátý první ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu (MSV). Do pátku se představí okolo šestnácti set vystavovatelů s novinkami a trendech v průmyslových technologiích.

Vláda schválila návrh zákona o Sčítání 2021, formulář budou moct lidé vyplnit i online

Vláda schválila návrh Zákona o sčítání lidu, domů a bytů 2021, které se bude konat na jaře roku 2021. Ke sčítání budou využity i online formuláře, počet zjišťovaných otázek se zmenší na polovinu.

VIZUALIZACE: Slovanská epopej by mohla být v Moravském Krumlově k vidění už od příštího léta

Starosta Moravského Krumlova na Znojemsku Tomáš Třetina (TOP 09) vítá dnešní rozhodnutí pražských radních o zapůjčení Slovanské epopeje od Alfonse Muchy na moravskokrumlovský zámek. Třetina ČTK řekl, že pokud rozhodnutí radních potvrdí...

Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.