Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Tři muži plánovali vraždu, policie je zatkla pouhý den před činem

Brněnský krajský soud se v pondělí začne zabývat případem tří mužů, kteří podle spisu plánovali vraždu svého známého. Po činu chtěli na základě falešné závěti získat jeho majetek. Oběť měl zastřelit v policejní uniformě jejich přítel, s nímž se spojili, když si ještě odpykával trest ve věznici v Kuřimi. Kriminalisté zatkli tři muže pouhý den před plánovanou vraždou. Nyní jim hrozí až doživotní trest vězení.

Obžaloba uvádí, že obviněný Roman Rosendorf od srpna 2012 do dubna 2013 navštěvoval ve věznici v Kuřimi na Brněnsku svého známého, jehož finančně podporoval. Žádal za to po něm protislužbu; po propuštění zastřelí v Brně jistého muže.

Obětí se měl stát muž, u něhož Rosendorf spolu s dalšími dvěma obviněnými - Michalem Rudolfem a Josefem Kučerou bydleli. Když byl vězeň loni v dubnu propuštěn na svobodu, Rosendorf s přáteli jej pozvali na schůzku a údajně opět žádali, aby jimi určeného muže zastřelil. Vražda byla naplánována na 22. května.

Podle kriminalistů tou dobou Rosendorf vytvořil falešnou poslední závěť muže, jenž se měl stát obětí vraždy. Podepsali ji, a to coby svědci, Rudolf a Kučera. Zbývalo jim jen sehnat pistoli a policejní uniformu, kterou by měl mít vrah při činu oblečenou. Den před plánovanou vraždou je zatkla policie.

Zdroj ČTK

Štítky vražda, plán, soud, policie, nájemná, dědictví, závěť, Brno, Kuřim, Krajský soud v Brně, Josef Kučera, Brněnsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři muži plánovali vraždu, policie je zatkla pouhý den před činem  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.