Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policista Švábenský dostal za přijímání úplatků šestileté vězení

Krajský soud v Brně dnes potrestal policistu z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Stanislava Švábenského šestiletým vězením za přijetí úplatku, zneužití pravomoci úřední osoby a podvod.

Soud uznal policistu vinným z toho, že za poskytování informací podnikateli s barevnými kovy Janu Švédíkovi dostal stovky tisíc korun a nové auto.

Švábenský pracoval v brněnské expozituře. Podle soudu v době od roku 2009 až 2011 ve Zlíně a na dalších místech opakovaně zjistil a předal Švédíkovi informace o postupu trestního řízení, které policie proti podnikateli vedla. "Přijal za to nejméně 200.000 korun a potom nové vozidlo Kia Ceed za 368.000 korun," uvedla soudkyně Jaroslava Bartošová.

Švábenskému to však nestačilo, a proto Švédíkovi namluvil, že policisté začali vyšetřovat jeho kamaráda. Nabízel se, že může vyšetřování zastavit. "I když věděl, že se to nezakládá na pravdě, přijal za to 200.000 korun," doplnila Bartošová.

Zdroj: ČTK

Štítky soud, policie, korupce, Útvar pro odhalování organizovaného zločinu, Krajský soud v Brně, Zlín, Kia Ceed, věznice, úplatek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policista Švábenský dostal za přijímání úplatků šestileté vězení  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.