Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Otec zavíral své děti do hladomorny. Dostal sedm let vězení

Sedmačtyřicetiletý muž na Břeclavsku podle rozsudku Krajského soudu v Brně týral své dvě děti, do vězení má jít na sedm let. Podle obžaloby je napadal a zavíral do sklepa, kterému děti říkaly hladomorna nebo pokoj pláče. Muž vinu ve své závěrečné řeči minulý týden částečně doznal. Soud rozsudek ještě odůvodňuje.

Soud muže potrestal z týrání svěřené osoby, omezení osobní svobody, ohrožování mravní výchovy dítěte a také z nakládání s dětskou pornografií. Muž je původem z Ruska, má i americké státní občanství. Podle obžaloby děti týral od října 2015 do května 2016 v penzionu na Břeclavsku, který provozoval. Nyní osmiletou dceru a desetiletého syna surově bil rukama do i řemenem do různých částí těla včetně hlavy, více podle spisu trestal dívku. Ji i častěji zavíral na několik hodin či desítky hodin do místnosti s úklidovými prostředky, častěji pak do sklepa, takzvané hladomorny, stojí v rozsudku. Děti ve sklepě měly plesnivou matraci s polštářem potřísněným výkaly.  

Soud v hlavním líčení vyslechl dvacítku svědků, někteří týrání podle obžaloby v různé míře potvrdili. Vycházel i z výpovědí dětí z přípravného řízení. V něm chlapec uvedl, že sklepu říkali pokoj pláče. Obě děti podle posudků trpí posttraumatickou stresovou poruchou a syndromem týraného dítěte. Jak v odůvodnění uvedl předseda senátu Miloš Žďárský, soud svědectví považuje za věrohodné.

Muž s obžalobou nesouhlasí. Přiznal ale, že měl v posledních týdnech před svým zatčením problémy s dívkou, uvedl, že selhal jako rodič. Policie u něj v počítači podle státní zástupkyně našla tisíce fotografií a videí s mladými chlapci. Obžalovaný muž uvedl, že je to vykonstruované.
 

Foto ilustrační foto, Dominik Svoboda | Zdroj ČTK

Štítky hladomorna, sklep, okres Břeclav, Krajský soud v Brně, Rusko, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Otec zavíral své děti do hladomorny. Dostal sedm let vězení  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.