Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Mladá matka je obžalovaná z vraždy pětiměsíčního kojence. Nechtěla jsem mu ublížit, hájí se

Brněnský krajský soud začal dnes projednávat případ loňského úmrtí pětiměsíčního kojence v Brně, z vraždy je obžalovaná dvaadvacetiletá matka dítěte. Hrozí jí až 20 let vězení. Podle spisu ho opakovaně napadla, dítě zemřelo po poranění hlavy. Žena uvedla, že je jí to líto, ale že úmyslně by mu neublížila.

Státní zástupkyně Eva Žďárská řekla, že žena dítě opakovaně fyzicky napadla. Událost se podle obžaloby stala v podvečer 14. listopadu 2016, chlapec neustále plakal a žena byla ve stresu a vyčerpaná z péče o domácnost a o další děti. Dítěti podle spisu způsobila poranění hlavy s krvácením do mozku. „Úmyslně ho napadla velkou intenzitou," uvedla státní zástupkyně.

Žena před soudem vypovídala jen krátce, uvedla, že by svému dítěti nikdy neublížila. „Je mi to moc líto. Nezabila jsem ho úmyslně," řekla. Soud bude v projednávání případu pokračovat odpoledne a také ve středu, na řadu přijdou především znalecké posudky.

Loni na podzim šlo v krátké době o druhé násilné úmrtí dítěte v Jihomoravském kraji. Na začátku loňského listopadu policisté uvedli, že vyšetřují násilnou smrt 1,5roční holčičky z Vacenovic na Hodonínsku. Žena původně dávala smrt dcery do souvislosti s očkováním, které dítě ten den prodělalo, to ale policie vyloučila. Krajský soud v Brně vyměřil sedmnáctileté ženě letos v polovině září čtyřletý nepodmíněný trest.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky Krajský soud v Brně, Brno, vražda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladá matka je obžalovaná z vraždy pětiměsíčního kojence. Nechtěla jsem mu ublížit, hájí se  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.