Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Nezletilá matka zavraždila svou šestnáctiměsíční dceru. Dostala čtyři roky

Krajský soud v Brně dnes vyměřil sedmnáctileté ženě z Vacenovic na Hodonínsku za vraždu její půl druhého roku staré dcery čtyřletý nepodmíněný trest. Jednání bylo neveřejné. Rozsudek není pravomocný, strany si ponechaly lhůtu pro možnost odvolání. Dítě zemřelo loni na začátku listopadu.

Matka dávala úmrtí dcerky původně do souvislosti s očkováním, které dítě ten den absolvovalo. Vyšetřovatelé ale spojitost s očkováním vyloučili. Hlavní líčení bylo neveřejné. „Veřejnost do jednací síně nesměla z důvodu nezletilosti obžalované," vysvětlila mluvčí soudu Eva Sigmundová.

Server iDnes.cz uvedl, že obžalovaná žena z Hodonínska dosáhne plnoletosti teprve v následujících týdnech, proto jí hrozil mírnější trest. „Kdyby jí již bylo osmnáct let, tak bychom se bavili o sazbě mezi pěti až deseti lety, ale protože je nezletilá, tak se bavíme o rozmezí jednoho roku až pěti let," řekla serveru krajská státní zástupkyně Zuzana Zámoravcová.

Matka na sociální síti popsala, že dcera v dotyčný den prodělala očkování. Uvedla, že dítě pak bylo unavené a spalo v postýlce. Když ho přišla zkontrolovat, nedýchalo.

Foto Prima FTV | Zdroj ČTK

Štítky okres Hodonín, Krajský soud v Brně, očkování, Vacenovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nezletilá matka zavraždila svou šestnáctiměsíční dceru. Dostala čtyři roky  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.