Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Nejvyšší soud:18 let vězení za vraždu mladé dívky v arboretu platí

Nejvyšší soud odmítl dovolání Radúze Šafránka, a potvrdil tak osmnáctiletý trest vězení za vraždu bývalé přítelkyně. Podle pravomocného verdiktu Šafránek dívku ubodal v arboretu Mendelovy univerzity v obvodu Brno-sever. Výsledek dovolacího řízení potvrdila Eva Sigmundová, mluvčí Krajského soudu v Brně, který případ řešil jako první instance.

Šafránek u soudů v Brně i Olomouci vinu popřel. Podle verdiktu jej však spolehlivě usvědčuje řetězec nepřímých důkazů. Ani soudci Nejvyššího soudu nenašli důvod k zásahu. „Nejvyšší soud v celkovém výsledku uvádí, že se s opakovanými výhradami obviněného vyčerpávajícím způsobem vypořádal soud prvního stupně a posléze i soud odvolací," stojí v usnesení.

Vražda se stala loni v březnu. Podle rozsudku se Šafránek v arboretu se čtyřiadvacetiletou ženou sešel, aby si vyříkali důvody rozchodu. Bývalé přítelkyni pak zasadil 25 bodně řezných ran do obličeje, břicha, zad, rukou a nohou. Dívka se zvlášť surovému útoku intenzivně bránila, na místě však zemřela. Vrah jí poté vzal kabelku a kabát a utekl.

Mezi nepřímé důkazy proti Šafránkovi patří především kamerové záznamy, pachová stopa, kapesník, na kterém je dívčina i Šafránkova krev, a také plastový obal na nůž z místa činu, na kterém je Šafránkova DNA. Rodině oběti justice přiřkla odškodnění 2,1 milionu korun.
  

Zdroj ČTK

Štítky nejvyšší soud, arboretum, Mendelova univerzita v Brně, Krajský soud v Brně, Brno-sever, Brno, Olomouc, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejvyšší soud:18 let vězení za vraždu mladé dívky v arboretu platí  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.