Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Soud v Brně začne projednávat případ březnové vraždy v arboretu

Brněnský krajský soud dnes začne projednávat případ březnové vraždy studentky v arboretu Mendelovy univerzity v Brně, obžalovaný je třiadvacetiletý Radúz Šafránek. Jde o bývalého přítele zavražděné čtyřiadvacetileté dívky. Za trestné činy krádež a vražda muži hrozí patnáct až dvacet let ve vězení, případně výjimečný trest.

Vražda se stala v úterý 8. března kolem čtvrté hodiny odpolední. Podle vyjádření rodiny, které má ČTK k dispozici, šla zavražděná Kateřina toho dne odpoledne na konzultaci se svým školitelem diplomové práce, poté na předem dohodnutou schůzku se svým expřítelem. Na ní si měli vyříkat důvod rozchodu. "Řekla, že na schůzku s Radúzem musí jít, protože chce mít jednou pro vždy od něho pokoj," uvedla Kateřinina matka.

Podle ní se Kateřina s Šafránkem začala scházet na konci srpna 2015, vídali se jednou týdně. Vztah trval do začátku prosince, kdy ho Kateřina ukončila. Podle vyjádření matky ji ale i poté Šafránek obtěžoval komunikací na sociální síti a posílal jí textové zprávy, koncem roku jí pak podle matky volal a opakovaně plakal. V únoru Kateřina nakonec souhlasila s jeho žádostí, že se s ním setká a promluví si. "On jí slíbil, že pokud bude trvat na tom, že se už nebudou vídat, přestane ji volat a psát textové zprávy," uvedla matka.

První den třídenního bloku hlavního líčení by měl, pokud neodmítne, vypovídat Šafránek. Předvolaní jsou podle mluvčí soudu Simony Peškové také tři svědci. Vypovídat by měly i dvě soudní znalkyně, a to z oboru psychologie a  psychiatrie.

Zdroj: ČTK
 

Štítky vražda, Brno, Mendelova univerzita v Brně, Krajský soud v Brně, arboretum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud v Brně začne projednávat případ březnové vraždy v arboretu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.