Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Muž chtěl nechat uhořet vlastní babičku v domě, který zapálil. Soud v Brně mu potvrdil 12 let

Za pokus o vraždu babičky si Jevgenij Puškin s konečnou platností odpyká 12 let ve vězení. Jeho dovolání odmítl Nejvyšší soud, a potvrdil tak rozhodnutí Krajského soudu v Brně i Vrchního soudu v Olomouci. Muž podle obžaloby zapálil na Znojemsku dům, v němž babička usínala. Ženě se podařilo utéct.

Nejvyšší soud dovolání řešil neveřejně, odůvodnění zatím není dostupné. Výsledek potvrdila mluvčí brněnského krajského soudu Eva Angyalossy. Podle obžaloby Puškin zapálením domu v obci na Znojemsku řešil své spory s příbuznými. Úmysl zabít babičku však popíral.

Mladík podle obžaloby benzinem polil nábytek v několika místnostech a zapálil jej. Poté z domu odešel. V té době v jednom z pokojů usínala jeho babička. Z hořícího domu stačila utéct. Utrpěla však popáleniny a nadýchala se kouře. Požár způsobil škodu 1,5 milionu korun.

Obžalovanému původně hrozilo až 20 let vězení. Jako přitěžující okolnost justice zohlednila to, že mladík řadu let nepracoval ani nestudoval a využíval finanční podpory svých příbuzných. Čin podle soudu spáchal zákeřně a navíc vůči blízkému člověku. Výraznou polehčující okolností byla dosavadní bezúhonnost.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, soud, vražda, Znojemsko, Nejvyšší soud, požár, dům, babička, Brno, Krajský soud v Brně, okres Znojmo, Vrchní soud v Olomouci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž chtěl nechat uhořet vlastní babičku v domě, který zapálil. Soud v Brně mu potvrdil 12 let  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.