Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Egypťan se chystal v Brně zavraždit bývalou přítelkyni a jejího partnera. Sháněl i pás s výbušninami

Brněnský krajský soud dnes začal projednávat případ muže, který podle obžaloby připravoval v Brně a okolí vraždu dvou lidí, přítele požádal o opatření zbraně či výbušného pásu. Obžalovaný dvaatřicetiletý Egypťan Mustafa Fathí Ibrahím Aldavíní vinu popřel. Pokud soud dospěje k závěru, že je vinen, hrozí mu za vraždu ve stádiu přípravy až 20 let.

Muž podle žalobkyně Ivety Eichlerové v březnu 2018 plánoval usmrcení své přítelkyně, která se s ním krátce předtím rozešla, a také muže, kterého považoval za jejího nového přítele. Požádal proto podle spisu svého přítele o opatření zbraně, případně výbušného pásu.

Nejdřív vražda bývalé přítelkyně, pak jejího partnera

V plánu měl podle obžaloby zablokovat u Hustopečí vůz, který měla jeho bývalé přítelkyně řídit, a nastoupit k ní. Poté chtěl odjet někam, kde s ní natočí video, na kterém by se mu přiznala k nevěře, uvádí státní zástupkyně. Poté hodlal podle obžaloby svoji bývalou přítelkyni zabít buď pistolí, nebo nožem. Následně chtěl odjet do bydliště jejího nového údajného přítele, kde chtěl zabít i jeho. Přes Vídeň se pak podle obžaloby plánoval vrátit zpět do Egypta. Přítel ale jeho plán oznámil policii.

Jen jsem se ptal, jetli umí sehnat prostředky na výbušninu, hájí se Egypťan

Podle Aldavíního jde ale o nedorozumění, věc označil za pomíchanou historku. Uvedl, že s přítelem šel do čajovny, kde si vykládali mimo jiné o válce v Sýrii a takzvaném Islámském státu. Mluvili také o atentátech, které se staly v Evropě. Řekl, že v této souvislosti se přítele ptal i na to, jestli umí takové věci a jestli umí sehnat takové prostředky. A přítel si podle něj myslel, že chce sehnat nějakou zbraň, ale tak to podle Aldavíního nebylo. „Nikdy bych nedopustil, abych někomu ublížil nebo abych vzal věc, která mi nepatří," uvedl Aldavíní.

Fakír z talentu

Muž se do Česka přestěhoval z Egypta na konci roku 2010, v Egyptě si před tím vzal za ženu asi o 24 let starší Češku. O rok později se rozvedli, pak se oženil znovu. V Česku se před třemi lety účastnil televizní soutěže Česko Slovensko má talent, kde vystupoval jako fakír.

Autoři | Foto repro TV JOJ

Štítky fakír, Mustafa Fathí Ibrahím Aldavíní, soud, pokus o vraždu, výbušniny, Brno, vražda, zbraň, Krajský soud v Brně, Egypt, Česko, Islámský stát, občanská válka v Sýrii, Hustopeče, Evropa

Egypťan se chystal v Brně zavraždit bývalou přítelkyni a jejího partnera. Sháněl i pás s výbušninami  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.