Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Žena zavraždila své pětiměsíční miminko, odsedí si 15 let

Nejvyšší soud odmítl dovolání ženy, která podle pravomocného rozsudku zavraždila pětiměsíčního syna. Krajský soud v Brně ji poslal na 15 let do vězení, trest už dříve potvrdil také Vrchní soud v Olomouci. Žena vinu popírala. Zastání nenašla ani u Nejvyššího soudu, který rozhodl nedávno bez veřejného jednání. Výsledek sdělila mluvčí krajského soudu Eva Angyalossy, odůvodnění ještě není dostupné.

Tragédie se stala v polovině listopadu 2016. Podle rozsudku chlapec neustále plakal a žena byla vyčerpaná z péče o domácnost a o další děti. Syna v afektu napadla a způsobila mu poranění hlavy s krvácením do mozku.

Údery hlavičkou do tvrdého povrchu

Podle znalců dítě zemřelo po trojnásobném úderu hlavičkou do pevného předmětu, například do stolu či kuchyňské linky. Útok byl podle nich intenzivní a razantní. Záchranáře zavolala v osudný večer sama obžalovaná s tím, že dítě nedýchá. Kojence se snažili na místě ještě resuscitovat záchranáři, ale bezvýsledně.

Žena nevyjádřila lítost

Žena dostala trest na spodní hranici sazby. Justice zohlednila, že byla dosud netrestaná, mladá a že měla i další děti. Na druhou stranu podle verdiktu nenastaly podmínky pro mimořádné snížení trestu. Žena před soudem nevyjádřila lítost nad svým činem.

Podle obhajoby matka neměla pro násilí na dítěti motiv. Obžalovaná před vrchním soudem řekla, že by svým dětem nikdy neublížila. Po odmítnutí dovolání by žena teoreticky mohla podat ještě ústavní stížnost, musela by ale argumentovat porušením svých základních práv.

Autoři | Foto ilustrační foto, Dominik Svoboda

Štítky soud, vraždy, syn, Vrchní soud v Olomouci, Krajský soud v Brně

Žena zavraždila své pětiměsíční miminko, odsedí si 15 let  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.