Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Brňanka si objednala vraždu staršího manžela. Milenec ho za 50 milionů shodil z lomu Hády

Pokud o vraždu z listopadu loňského roku řeší v těchto dnech Krajský soud v Brně. Osmatřicetiletá žena podle obžaloby slíbila svému milenci 50 mil. Kč za vraždu jednasedmdesátiletého manžela, z dědictví mohla získat desítky milionů. Milenec s plánem souhlasil, seniora se neúspěšně pokusil shodit z lomu na kraji Brna. Muži se nic vážnějšího nestalo, ze srázu ho zachránili policisté. Oběma obžalovaným hrozí až 20 let vězení. Milenec dnes u soudu začal vypovídat o svém vztahu s obžalovanou ženou.

Mladá manželka se chtěla zbavit staršího muže a nechat si jeho peníze

Senior v lomu málem přišel o život 4. listopadu 2017. Plán na jeho likvidaci vymyslela obžalovaná Eva G. už dříve. „Pojala záměr usmrtit manžela, a opatřit si tak majetkový prospěch v řádu desítek milionů korun z dědictví po něm. Následně vymyslela plán k jeho fyzické likvidaci a přemluvila svého milence, aby ho realizoval. Za usmrcení manžela mu slíbila odměnu 50 milionů korun," uvedl v obžalobě státní zástupce Milan Richter.

VIDEO: Pokus o vraždu přímo před očima svědků. Muž visel na skále na Hádech, zachránil ho policista 

Milenec seniora shodil z lomu, ten se dokázal zachytit

Obžalovaný osmadvacetiletý Josef Kopriva manžela své milenky pod záminkou prodeje pozemků vylákal do lomu Hády na okraji Brna. Tam ho podle obžaloby asi 45 minut vodil po lomu, nakonec ho podle státního zástupce povalil a shodil ze srázu, který měl hloubku asi 18 metrů. Starý muž se zachytil kousek pod okrajem lomu. Kopriva se ho podle obžaloby snažil skopnout a házel mu do obličeje písek, později odešel.

Visícímu muži pomohli kolemjdoucí

Muže visícího na srázu našli dva náhodní kolemjdoucí, kteří zavolali policii a zároveň se ho snažili držet za ruce, aby nespadl. Seniora tehdy vytáhli nahoru i díky policistovi, který se k němu spustil na provaze. Policie o případu tehdy informovala na mimořádné tiskové konferenci.

Kopriva je obžalovaný z pokusu o vraždu, státní zástupce s ním zahájil trestní stíhání i pro podvody a vydírání. Žena se zpovídá z účastenství na pokusu o vraždu. Hlavní líčení podle předsedy senátu Miloše Žďárského dnes neskončí, v příštím termínu by měl například vypovídat poškozený senior.

Autoři | Foto PČR

Štítky lom, Hády, pokus o vraždu, soud, milenec, vražda, manželé, Brno, Krajský soud v Brně, Eva Griffith Thompson, Milan Richter

Brňanka si objednala vraždu staršího manžela. Milenec ho za 50 milionů shodil z lomu Hády  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.