Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zavraždil ženu a její mrtvolu pohodil u D1 kousek od Brna. Odsedí si 16 let

Krajský soud v Brně uložil Bedřichu Balážovi za loňskou vraždu jednapadesátileté ženy 16 let vězení se zvýšenou ostrahou. Potvrdila to mluvčí soudu Eva Angyalossy. Tělo ženy se našlo na konci roku 2017 v Brně u D1. Rozsudek není pravomocný, muži hrozilo 18 let vězení.

Vražda mezi svátky

Termíny hlavního líčení měl soud rozepsané na 15. a 16. listopadu, rozhodl ale už ve čtvrtek. Upozornil na to Brněnský deník. Podle obžaloby sedmapadesátiletý Baláž napadl ženu v bytě v brněnských Židenicích někdy mezi 24. až 27. prosincem, pravděpodobně ale v brzkých ranních hodinách 25. prosince. Podle státního zástupce ji zasáhl osmi údery tupým předmětem, asi betonovým hranolem. Způsobil jí tím mnohačetná poranění, včetně zranění mozku a končetin, žena jim podlehla.

Odvezl mrtvolu a pohodil ji u dálnice

„Těla poškozené se zbavil tak, že jej svým motorovým vozidlem odvezl na dálnici D1, kde jej vyložil, protáhl pod svodidly a skulil z náspu," uvedl už dříve státní zástupce.

Tělo se na 192. kilometru dálnice D1 našlo 30. prosince, policie tehdy kvůli vyšetřování na dálnici na několik hodin omezila dopravu. Baláže policie zadržela na začátku roku 2018. Baláž u soudu řekl, že ženu nezabil.

Podle obžalovaného vraždila dvojice neznámých mužů

Obžalovaný uvedl, že svoji bývalou partnerku pozval, ať s ním oslaví Štědrý večer. Později za ní ale přišli další dva muži, kteří po něm začali chtít peníze. On se s nimi začal hádal, oni ho údajně hodili do koupelny, kde se probral až ráno. Když vyšel z koupelny, ženu našel mrtvou.

„Byla svázaná mým ložním prádlem. Donutili mě, abych jim ji pomohl naložit do auta. Pak jsme jezdili po Brně, zastavili jsme na nějakém odstavném pruhu. Oni to tělo vzali a já šlápl na plyn a ujel jsem," řekl soudu Baláž. Doplnil, že mu asi dali nějaká sedativa. Vzali mu prý také asi 600.000 Kč.

Nakonec se přiznal

V přípravném řízení se k vraždě přiznal. Uvedl, že mu žena vyhrožovala, že ho udá za znásilnění, když jí nedá 100.000 Kč. „Tak jsem se naštval, vzal jsem cihlu a hodil jsem to po ní," přečetl v rámci hlavního líčení předseda senátu Michal Zámečník z výpovědi obžalovaného. Podle Baláže ale na policii tehdy vypovídal pod nátlakem.

Rozsudek není pravomocný, muž si podle webu listu ponechal lhůtu pro možnost odvolání.

Autoři | Foto ilustrační foto, Dominik Svoboda

Štítky vražda, D1, vězení, Dálnice D1, Brno, Krajský soud v Brně, dálnice, policie, Štědrý den, Židenice

Zavraždil ženu a její mrtvolu pohodil u D1 kousek od Brna. Odsedí si 16 let  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.