Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sjetý mladík kradl autobusy a projížděl se po Brně a okolí. Odsedí si 15 měsíců ve vězení

Patnáctiměsíční trest vězení by si měl odpykat devatenáctiletý Miloslav Dvořák za to, že letos v lednu pod vlivem drog ukradl na autobusovém nádraží dva autobusy a jezdil s nimi po Brně i v jeho okolí. Nikdy navíc neměl řidičský průkaz. Krajský soud v Brně dnes trest doplnil o uložení ochranné ambulantní psychiatrické léčby. Tu ve svém odvolání požadoval státní zástupce.

„Ze znaleckého posudky vyplynulo, že v době přečinu přestal užívat obvyklé léky a jeho psychický stav se zhoršil. Jeho poznávací schopnosti byly navíc sníženy po požití návykových látek," uvedl předseda senátu Josef Teplý.

Vysadil léky, nasadil extázi

Miloslav Dvořák, který nikdy neměl řidičský průkaz, trpí psychickou poruchou, měl by být pod dohledem psychiatra a pravidelně užívat léky. „V té době jsem neměl svého psychiatra, protože jsem ukončil pobyt ve výchovném ústavu a měl jsem k němu jít až týden poté, co mě zavřeli. Léky jsem neužíval, protože jsem měl takovou kombinaci léků, která mě uspávala a nemohl jsem potom vůbec fungovat," vysvětloval Dvořák senátu, proč se neléčil.

Podle znaleckého posudku bez léků nebyl schopen kriticky posoudit svoje chování, což ještě zhoršilo požití drog. Miloslav Dvořák podle obžaloby na začátku ledna vzal pod vlivem alkoholu, marihuany a extáze klíčky ukryté na předním kole autobusu a zaparkovaný autobus nastartoval a jezdil s ním po Brně, pak ho odstavil v Kučerově na Vyškovsku.

Další den opět na vyjížďku

O den později svůj čin zopakoval, tentokrát pod vlivem několika tablet extáze, stejným způsobem ukradl další autobus s nímž jezdil po Brně, autobus pak vrátil na místo a odjel domů. V sedm hodin ráno ale už byl zpět a opět pod vlivem drog odjel s ukradeným autobusem za Brno, kde jej v Křepicích zastavili policisté.

Šestkrát a dost

Senát Krajského soudu v Brně při svém dnešním rozhodnutí přihlédl k tomu, že jde už o šesté odsouzení devatenáctiletého Dvořáka. Zatím mu soudy vždy uložily tresty podmíněné nebo veřejně prospěšné práce.

Kromě patnáctiměsíčního trestu vězení, který krajský soud potvrdil, musí ještě nahradit škodu 104.000 korun České pojišťovně, protože při své druhé jízdě poškodil autobus poté, co zavadil o zábradlí.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky krádež, autobusy, soud, vězení, drogy, extáze, Brno, věznice, Krajský soud v Brně, Josef Teplý, Senát Parlamentu ČR, Generali Česká pojišťovna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sjetý mladík kradl autobusy a projížděl se po Brně a okolí. Odsedí si 15 měsíců ve vězení  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.