Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Brně podalo přihlášku k volbám do Senátu 10 politických stran a hnutí

Bývalá ústavní soudkyně Eliška Wagnerová nebo lékař a brněnský zatupitel Daniel Rychnovský se budou v nadcházejících volbách ucházet o pozici v Senátu. Přihlášku odevzdalo 10 politických stran a hnutí, sdělil ve středu agentuře Mediafax mluvčí brněnského magistrátu Pavel Žára.

Volby do Senátu se budou konat 12. a 13. října. "Lhůta pro podání přihlášek vypršela v úterý v 16 hodin," řekl Žára.

Kandidáty na senátorský post vyslalo 10 stran a hnutí. Mezi nimi KDU-ČSL, ODS, KSČM, TOP 09 a Starostové, Strana zelených, ČSSD, ANO 2011, "Sdružení nestraníků", Národní socialisté – levice 21. století a Česká pirátská strana.

Za Stranu zelených kandiduje bývalá ústavní soudkyně Eliška Wagnerová. Za KDU-ČSL lékař a zastupitel Daniel Rychnovský, který se zasloužil o vznik babyboxu v Brně. Post obhajuje Richard Svoboda z ODS.

Volební obvod číslo 59, který o kandidátech rozhodne, se skládá z městských částí Brno-střed, Brno-Kohoutovice, Brno-Nový Lískovec, Brno-Starý Lískovec a Brno-Bosonohy.

Celkem 10 kandidátů do Senátu má Břeclav. Pozici obhajuje Jan Hajda z ČSSD, jeho soupeřem bude například sexuolog Radim Uzel, který kandiduje za Stranu práv občanů - Zemanovce.

Napsala: Lenka Horáková, Mediafax

Štítky Senát Parlamentu ČR, Brno, Eliška Wagnerová, ODS, KDU-ČSL, Strana zelených, ČSSD, KSČM, TOP 09, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně podalo přihlášku k volbám do Senátu 10 politických stran a hnutí  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.