Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Úřad vlády chyboval ve 12milionovém tendru na stravovací služby

Úřad vlády chyboval ve dvanáctimilionovém tendru na stravovací služby. Zakázku vypsal podle Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) netransparentně. Antimonopolní úřad celé zadávací řízení zrušil, Úřad vlády se proti to neodvolal. Vyplývá to z informací zveřejněných na webu ÚOHS.

Podle ÚOHS Úřad vlády stanovil nepřesně a neurčitě způsob hodnocení v kritériu, které pojmenoval "Úroveň knihy receptur". Toto kritérium bylo přitom po nabídnuté ceně druhé nejvýznamnější s váhou 40 procent.

    Úřad vlády zvlášť hodnotil počet receptur, které firmy dodaly a dál "atraktivitu a rozmanitost receptur". Právě touto částí zadání se ÚOHS na základě podání jedné z firem zabýval a dospěl k závěru, že je nejasná.

    „Dodavatelé mohli ze zadávací dokumentace získat informaci o tom, že zadavatel požaduje rozmanité a atraktivní receptury, ale již neměli konkrétní představu o tom, podle jakých měřítek, hodnot či parametrů bude jejich nabídka hodnocena," uvedla v rozhodnutí místopředsedkyně ÚOHS Eva Kubišová.

    Úřad vlády zakázku vypsal loni v prosinci. Vybíral dodavatele služeb komplexního stravování, spolu se zajištěním doplňkového prodeje svačinových jídel ve výdejně stravy a provozu svého bufetu.

Zdroj ČTK

Štítky Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, Úřad vlády České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úřad vlády chyboval ve 12milionovém tendru na stravovací služby  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.