Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Radní schválil organizační změny na magistrátu

Na dnešním jednání nově zvolení členové Rady města Brna schválili schéma řízení statutárního města Brna a Magistrátu města Brna včetně změn Organizačního řádu magistrátu.

Odbor mládeže a školství přechází z Úseku sociálně-kulturního do Úseku hospodářského, Oddělení implementace evropských fondů z Úseku rozvoje města do Úseku technického.

Kancelář Brno – Zdravé město přechází z Úseku sociálně-kulturního do Úseku rozvoje města. Všechny tyto změny nabývají účinnosti okamžitě.

Kancelář strategie města se vyčleňuje z Úseku rozvoje města a přechází pod přímé řízení primátora. Ten bude řídit od 1. února 2015 i nově vytvořený stejnojmenný odbor. Na funkci jeho vedoucího bude vypsáno výběrové řízení.

Rada v roli jediného akcionáře v působnosti valné hromady schválila návrhy na změny v orgánech obchodních společností se stoprocentní majetkovou účastí města Brna.

Dále schválila návrh na zvolení Jany Drápalové (SZ) k zastupování města Brna v orgánech dobrovolného svazku obcí „Cyklistická stezka Brno – Vídeň“ a návrh změny v orgánech sdružení Vírský oblastní vodovod.

Do funkce představenstva tohoto sdružení byli s účinností od 1. prosince zvoleni Vít Beran (člen RMB), Marek Janíček (člen RMB), do funkce členů dozorčí rady pak David Bartůněk a Richard Mrázek (náměstek primátora).

Radní se také zabývali finalizací rozpočtu statutárního města Brna, jehož návrh bude vyvěšen na webových stránkách města a který bude projednávat a schvalovat zastupitelstvo 19. prosince.

Štítky Brno, Jana Drápalová, Vít Beran, Richard Mrázek, Vídeň, magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radní schválil organizační změny na magistrátu  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.