Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Proti ruským vojskům na Ukrajině budou protestovat před konzulátem

Přineste květiny. Touto větou vyzvala k účasti na nedělním vyjádření nesouhlasu proti dění na Ukrajině uživatele na Facebooku Marija Nobilisová. Hodinovým protestem před ruským konzulátem v ulici Hlinky chce spolu s dalšími požádat o podporu míru a návrat vojenských jednotek do Ruska.

Akce začne ve dvě hodiny odpoledne. „Nejsme proti Rusům, jsme za mír na Ukrajině. A žádáme podporu všech v jeho zachování. Stavíme se proti bojům a dalším obětem,“ uvedla Nobilisová.

Protestu se zúčastní i Brňan Jakub Moravec. „Mám strach z vývoje na Ukrajině. Bojím se, že Rusko oprašuje své agresivní chování z dob po druhé světové válce, které jsme kdysi odnesli i my,“ podotkl Moravec.

Podobné akce se přes víkend konají i v dalších evropských městech, jako jsou Vídeň, Budapešť, Řím nebo Dublin. K brněnskému protestu se mohou lidé připojit zde.

Místo události:


Zvětšit mapu

Autoři

Štítky Ukrajina, protest, Hlinky, konzulát, zprávy, Brno, 2014, Rusko, Facebook, druhá světová válka, Řím, Vídeň, Budapešť, Dublin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Proti ruským vojskům na Ukrajině budou protestovat před konzulátem  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.