Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nová vyhláška zakazuje hazard v dalších městských částech

Radní města dnes schválili návrh změny obecně závazné vyhlášky o regulaci provozu loterií a jiných her v Brně. Reagují tím na stanovisko antimonopolního úřadu z 1. září tohoto roku.

Ten označil původní vyhlášku za rozpornou s principy ochrany hospodářské soutěže regulaci provozu loterií a jiných podobných her prováděnou formou povolení provozu pouze na konkrétních adresách v obci. 

Obcím, které tento způsob regulace používají, doporučil, aby provedly změnu s účinností od 1. ledna 2015. 

V návaznosti na toto stanovisko se městské části Černovice, Chrlice, Líšeň, Řečkovice a Mokrá Hora, Starý Lískovec, Tuřany, Vinohrady, Žebětín, Brno-jih, Kohoutovice, Maloměřice a Obřany, Medlánky, Ořešín, Slatina, Žabovřesky a Židenice připojují k absolutnímu zákazu používání hracích terminálů a k zákazu kasin a živých her, jakými jsou například karty nebo žetony. 

Tento plošný zákaz již platí v městských částech Bystrc, Jundrov, Královo Pole, Brno-střed a Nový Lískovec.

Ve zbývajících městských částech, v Bohunicích, Ivanovicích, Jehnicích, Kníničkách, Komíně, v Brně-severu,  Útěchově a Bosonohách, je ve vyhlášce navrhováno zakázat provozovat technická zařízení (terminály). Mají být ale povoleny živé hry v kasinech kromě Bosonoh, kde už jsou nyní zakázány.

„Provozní dobu provozoven nebo oddělených částí provozoven či samostatných místností, v nichž se provozují loterie a podobné hry této vyhlášky, si provozovatelé těchto zařízení na území města Brna stanoví v pracovních dnech v časovém rozmezí od půlnoci do sedmi hodin a od 14 hodin do půlnoci,“ upřesnil povolenou dobu tiskový mluvčí magistrátu Pavel Žára.

Podle návrhu novelizované vyhlášky budou muset být v pracovních dnech v době od 7 do 14 hodin tyto provozovny nebo jejich části uzavřeny.

Poslední slovo budou mít zastupitelé města. Ti novelu vyhlášky budou projednávat a schvalovat na zasedání 19. prosince. 

Štítky městská část, loterie, regulace, Brno, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, Chrlice, Černovice, Líšeň, Řečkovice, Mokrá Hora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová vyhláška zakazuje hazard v dalších městských částech  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.