Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nevolte malé strany, vzkázaly špičky ČSSD z Brna

Nevolte malé strany, pokud nedosáhnou pěti procent pro vstup do Poslanecké sněmovny, váš hlas se přerozdělí ve prospěch ostatních. To vzkázal lidem předseda ČSSD Bohuslav Sobotka na dnešním ukončení volební kampaně ČSSD v Brně. Ujistil také přítomné lidi, že pokud ČSSD v předčasných volbách uspěje, určitě nepůjde do koalice s ODS nebo s TOP 09.

"Je důležité, aby lidé zbytečně netříštili hlasy. Aby nevolili politické strany, které ani nedostanou pět procent, do Sněmovny se nedostanou, propadnou a jejich hlasy se přerozdělí ve prospěch těch ostatních. Je důležité, aby lidé zvolili strany, které mají šanci uspět," řekl dnes v Brně skupině voličů a novinářů na Moravském náměstí Sobotka. Ze všech stran, které mají šanci se do Sněmovny dostat, vyloučil předseda strany spolupráci pouze s ODS a s TOP 09, které se podle něj podílely na devastaci ČR a mohou za nespokojenost, která ve společnosti panuje.

ČSSD volby v roce 2010 vyhrála, získala 22 procent hlasů. Vládu však nakonec sestavily pravicové strany. Nyní si ČSSD postavila program na tom, že nabízí změnu. "Pokud sociální demokracie volby vyhraje a sestaví vládu, tak předložíme návrhy řady zákonů, na které lidé už dlouho čekají. Jedním z prvních bude zákon o majetkových přiznáních," řekl Sobotka. Podle něj ČSSD počítá také se zrušením poplatků ve zdravotnictví a přijme řadu opatření na posílení hospodářského růstu.

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka kandiduje na listině za Jihomoravský kraj na prvním místě, druhý je současný hejtman Michal Hašek. Volební místnosti pro předčasné volby se otevřou v pátek ve 14:00.

Zdroj ČTK

Štítky Brno, kampaň, volby, 2013, ČSSD, Bohuslav Sobotka, Poslanecká sněmovna ČR, ODS, TOP 09, Michal Hašek, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nevolte malé strany, vzkázaly špičky ČSSD z Brna  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.