Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Návrh rozpočtu města je předložen k připomínkování

Brněnští radní na pondělním jednání projednali vedle dalších bodů také návrh rozpočtu statutárního města Brna a města Brna (bez městských částí) na rok 2015. V obou případech je rozpočet nastaven jako vyrovnaný.

Samotné město by mělo hospodařit s částkou 10,67 miliardy Kč. Provozní výdaje mají tvořit 77,6 procenta celkových výdajů.

Na investice se počítají s 2,39 miliardami, což představuje 22, 4 procenta celkových výdajů rozpočtu města.

Jako celek i s městskými částmi pak rozpočet statutárního města Brna počítá s částkou 11,72 miliardy Kč v příjmové i výdajové části.

„V souladu s ustanovením § 11, odst. 3 zákona. č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, v platném znění, je návrh rozpočtu města Brna zveřejněn na úřední desce a internetových stránkách města www.brno.cz, a to od 3. do 19. prosince,“ sdělil tiskový mluvčí magistrátu Pavel Žára.

Připomínky k návrhu rozpočtu mohou občané města Brna, kteří dosáhli věku 18 let, uplatnit:

  • písemně doručením prostřednictvím Odboru rozpočtu a financování MMB na adrese: Malinovského nám. 3, 601 67 Brno (do 18. prosince 2014)
  • vyplněním a doručením formuláře, který bude dostupný na internetových stránkách www.brno.cz , v Informačním středisku v budobě magistrátu na Malinovského nám. 3 nebo na Odbor rozpočtu a financování MMB (do 18. prosince 2014),
  • ústně přímo na zasedání Zastupitelstva města Brna 19. prosince 2014.

Výše uvedené možnosti mají rovněž fyzické osoby, které nejsou občany města, ale dosáhly věku 18 let a vlastní na území Brna nemovitost a také fyzické osoby – cizí státní příslušníci, kteří dosáhli věku 18 let a jsou v Brně hlášeni k trvalému pobytu.

Štítky Brno, rozpočet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návrh rozpočtu města  je předložen k připomínkování  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.