Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Michal Hašek zůstává hejtmanem, vzdal se poslaneckého mandátu

Vzdát se poslaneckého mandátu se ve středu večer rozhodl jihomoravský hejtman Michal Hašek. Splnil tak požadavek sociální demokracie, která nesouhlasila s kumulováním funkcí.

Hašek už své rozhodnutí prezentoval krajskému výboru sociálních demokratů. „Bylo to politické rozhodnutí, ale každý, kdo mě zná, ví, že jsem jihomoravský patriot, takže byla moje volba jasná,“ zdůvodnil hejtman.

Hašek bude dál pracovat na tom, aby se zvýšil vliv Asociace krajů České republiky na rozhodování a aby se kraje staly rovnocenným partnerem vlády, parlamentu i prezidenta. „V příštích dnech se proto chystám znovu kandidovat na funkci předsedy asociace krajů na další dva roky,“ uvedl hejtman.

Místo Haška nastoupí do sněmovny starosta Znojma a krajský zastupitel Vlastimil Gabrhel.

Rozhodování mezi funkcí hejtmana a poslance čeká ještě na Jiřího Běhounka z Vysočiny a Josefa Novotného z Karlových Varů.

Autoři

Štítky hašek, michal, jihomoravský, kraj, hejtman, politika, poslanec, rezignace, odstoupení, brno, zprávy, 2014, Michal Hašek, Parlament České republiky, Asociace krajů České republiky, Vlastimil Gabrhel, Jiří Běhounek, Josef Novotný, Znojmo, Kraj Vysočina, Kar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Michal Hašek zůstává hejtmanem, vzdal se poslaneckého mandátu  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.