Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Město prodalo bývalý kojenecký ústav za 65 milionů

Brněnský magistrát prodal budovu bývalého kojeneckého ústavu v ulici Hlinky společnosti Energocentrum MK za 65 milionů korun. Prodej schválili na svém zasedání zastupitelé.

O budovu ve špatném technickém stavu naproti brněnskému výstavišti měli zájem dva zájemci a oba složili kauci, jeden z nich však nakonec odstoupil. Podle náměstka primátora Olivera Pospíšila není zatím jasné, jak bude budova využitá.

„V podmínkách prodeje jsme si žádné využití nekladli, je to záležitost územního plánu, památkářů a příslušného řízení na stavebním úřadě,“ uvedl Pospíšil.

Podle územního plánu je místo určené jako takzvaná stabilizovaná zóna pro sociální péči. V budoucnu se ale může změnit na takzvanou smíšenou zónu, která umožňuje využití například pro občanskou vybavenost i pro bydlení. 

Budova na ulici Hlinky leží ve vilové čtvrti nedaleko centra města. Radnice se ji bezúspěšně snažila prodat od léta loňského roku, postupně snížila cenu z 69 na 65 milionů korun.

Prvorepubliková vila bude zřejmě potřebovat rekonstrukci. „Je těžké odhadnout přiměřenost ceny. Nejsem schopen se s ní detailně seznámit,“ řekl realitní makléř Vladan Šváb na dotaz, zda cena odpovídá stavu budovy.

Společnost Energocentrum MK se podle obchodního rejstříku zabývá výrobou a obchodem. Vlastní ji PBS Industry z Třebíče, která zpracovává ocel a například vyrábí kotle a ohřívače do tepláren.

Brno se dlouhodobě snaží prodat i dům Jalta na Dominikánském náměstí. Nedávno se přihlásila zájemkyně, podnikatelka Magdalena Robková. Ta však nezaplatila domluvenou kauci. Město s ní stále jedná, Pospíšil je ale skeptický.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, areál bývalého kojeneckého ústavu, prodej, dva nájemci, ulice Hlinky, Pisárky, 65 milionů, Oliver Pospíšil, Brněnské výstaviště, PBS INDUSTRY, a.s., Hlinky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město prodalo bývalý kojenecký ústav za 65 milionů  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.