Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Máme naději a nevzdáme se, prohlásili protestující

Nesouhlas se vstupem ruských vojsk na Ukrajinu přišla v neděli ve dvě hodiny odpoledne před ruský konzulát v ulici Hlinky vyjádřit přibližně stovka protestujících. Poklidným setkáním chtěli upozornit na to, že se jim jednání Ruska nelíbí a požádat o podporu míru a odchod vojáků z Ukrajiny.

Účastníci zazpívali ukrajinskou hymnu a píseň Čáp. Před budovu také položili několik květin na památku obětem. „V Údolní ulici se dnes také několik církví pomodlí za mír, lidi a také moudrost těch, kteří jsou u moci,“ informovala organizátorka setkání Marija Nobilisová.

Ukrajinka má z aktivity Brňanů radost. „Bylo úžasné sledovat jejich reakce. Jak studenti, tak pracující se už v minulých týdnech obraceli na brněnskou ukrajinskou menšinu a ptali se, jak nám mohou pomoci,“ podotkla Nobilisová.

Doplnila, že na podporu Ukrajině připravili devatenáctého března benefiční koncert v divadle Husa na Provázku. „Všechny prostředky půjdou organizaci Člověk v tísni, která je předá rodinám zahynulých,“ uvedla Nobilisová.

Protestu se zúčastnila také senátorka Eliška Wagnerová. „Vývoj na Ukrajině sleduju. Má dnešní účast je jen logickým vyústěním. Co se děje na Krymu, považuji za nepřípustné,“ sdělila senátorka.

Poukázala také na paralelu mezi naší historií a aktuálním dění v zemi. „Člověk, co neztratil paměť, prostě musí reagovat,“ uzavřela Wagnerová.

Autoři

Štítky Ukrajina, protest, Hlinky, konzulát, zprávy, Brno, 2014, Rusko, Eliška Wagnerová, Divadlo Husa na provázku, Člověk v tísni, Krym

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Máme naději a nevzdáme se, prohlásili protestující  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.