Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Další unijní miliony letí do Brna

Brno dostane z unijních peněz dalších téměř 52 milionů korun pro své parky, hřiště a sportoviště. Dotaci dnes schválil Výbor Regionální rady Jihovýchod, který peníze přerozděluje.

Celkem 37,4 milionu korun je připraveno pro zásadní úpravy a ozdravení jižní a jihozápadní části parku pod hradem Špilberk a přístupové cesty z ulice Údolní. V rámci regenerace parku bude řešeno především zpevnění komunikací asfaltem a renovace zpevněných ploch, sadové úpravy a nová výsadba, obnovení parkového mobiliáře. Obnoveno bude i veřejné osvětlení.

Dotace 6,3 milionu korun poslouží k regeneraci dvou sportovních ploch na ulicích Botanická a Rybářská a vytvoření jednoho nového hřiště v lokalitě Vysoká v městské části Brno-střed. Všechny lokality se nachází v husté zástavbě, kde je množství volných ploch pro sport a aktivní odpočinek velmi omezené.

Dotace téměř osm milionů korun zajistí dokončení sportovního areálu při ulici Hudcova v Medlánkách. Proměnou projde současné škvárové sportoviště, které je v současné době v naprosto nevyhovujícím stavu. Stejnou dotaci půjde na sportovně rekreační areál Pod Plachtami v Novém Lískovci, které získá nové fotbalové a softbalové hřiště. V budoucnu projekt počítá s další etapou, kdy dojde k vybudování zázemí pro sportovce a správce areálu. Tuto etapu bude financovat na vlastní náklady městská část. Díky dotaci 6,5 milionu korun bude zrekonstruováno také hřiště, které je součástí areálu ZŠ a MŠ Merhautova.

Z ROP Jihovýchod bylo Brnu už Brno dostalo téměř miliardu korun, schválené byly projekty za 1,6 miliardy. "Je zde naprosto reálný předpoklad, že město využije takřka všechny dotační peníze, které mělo v ROP Jihovýchod k dispozici," uvedla Dobešová.

Zdroj: ČTK 

Štítky Brno, peníze, Špilberk, Brno-střed, Medlánky, Nový Lískovec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další unijní miliony letí do Brna  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.