Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

ČSSD podepsala na jižní Moravě koaliční smlouvu s KDU-ČSL

Jihomoravská ČSSD podepsala ve čtvrtek v Brně koaliční smlouvu s KDU-ČSL. Staronovým hejtmanem se stal Michal Hašek (ČSSD), jeho prvním náměstkem Stanislav Juránek (KDU-ČSL). V jedenáctičlenné radě má sociální demokracie sedm křesel, lidovci čtyři.

Hašek bude zároveň zodpovídat za ekonomiku, rozpočet, zemědělství a zdravotnictví. Sociálnědemokratický náměstek Václav Božek bude mít na starosti regionální rozvoj a investice, další náměstek Zdeněk Pavlík dopravu a majetek. Jaroslav Parolek se bude zabývat životním prostředím, Marek Šlapal sociální politikou, Jiří Janda sportem, mládeží a školstvím a Bohumila Beranová kulturou a památkami.

Náměstky za KDU-ČSL jsou Stanislav Juránek, který zodpovídá za školství a Roman Celý, jenž má na starosti rodinnou politiku a vnější vztahy. Lidoveckými radními jsou také Jiří Němec se spoluzodpovědností za kulturu a památkovou péči a Antonín Tesařík, který se bude zabývat územním plánováním.

Působnosti některých náměstků a radních se přitom částečně překrývají, přesný rozsah kompetencí proto strany ještě doladí v diskusi.

Koalici sociální demokracie s lidovci oficiálně podporuje KSČM, dohodu o toleranci podepsalo staronové vedení kraje s komunisty rovněž ve čtvrtek. V opozici skončily na jižní Moravě ODS a TOP 09.

Napsal Jiří Nováček, Mediafax

Štítky ČSSD, KDU-ČSL, KSČM, koalice, dohoda, Jihomoravský kraj, Michal Hašek, Stanislav Juránek, Brno, Jiří Janda, Zdeněk Pavlík, Václav Božek, Marek Šlapal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČSSD podepsala na jižní Moravě koaliční smlouvu s KDU-ČSL  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.