Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

ČSSD chce do vedení strany vrátit primátora Onderku

ČSSD zahájila okresní vnitrostranické konference, které mají před březnovým sjezdem za úkol vygenerovat kandidáty do vedení strany. Brněnská konference ČSSD se uskuteční 17. listopadu, krajské primárky absolvují sociální demokraté na jižní Moravě 19. ledna.

Celostátní volební sjezd ČSSD se pak sejde 15. března v Ostravě v nově rekonstruovaném Plynojemu.

Brněnská ČSSD podle předsedy poslaneckého klubu Jeronýma Tejce nominuje na předsedu strany Bohuslav Sobotku, na pozici jeho statutárního místopředsedy Michala Haška. Do vedení strany pak chtějí brněnští socialisté v primárkách vrátit brněnského primátora Romana Onderku.

„Chceme obohatit širší vedení strany o zkušenosti z komunální politiky," pověděl Tejc. Dodal, že výsledky brněnských primárek většinou odrážejí budoucí uspořádání v čele celé strany.

Sám Tejc podle vlastních slov odmítl kandidovat na místopředsedu ČSSD. „Nebylo by dobré, aby v devítičlenném politickém grémiu bylo pět zástupců z jižní Moravy," řekl Tejc s tím, že si ponechá funkci předsedy poslaneckého klubu.

Napsal Jiří Nováček, Mediafax

Štítky ČSSD, volební primárky, primátor Onderka, brněnská konference, Roman Onderka, Jeroným Tejc, Jihomoravský kraj, Bohuslav Sobotka, Michal Hašek, Ostrava, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČSSD chce do vedení strany vrátit primátora Onderku  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.