Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nová koalice v Brně v dohodě chce levnější tramvajenku, sál i stadion

Vznikající koalice v brněnském zastupitelstvu bude prosazovat například levnější tramvajenku, vedení městských firem v koncernové formě, stavbu Janáčkova kulturního centra a fotbalového stadionu.

 

V 11členné radě doplní zástupce ANO, Strany zelených, Žít Brno a KDU-ČSL jeden radní za TOP 09, informuje dnešní Mladá fronta Dnes (MfD).

Ačkoli politici avizovali, že koaliční smlouvu zveřejní až v pondělí, MfD disponuje nejnovější verzí materiálu. Zdroj neuvedla. Oproti původním pěti stránkám text smlouvy nabobtnal na dvojnásobek a poslouží zároveň jako programové prohlášení rady města.

Místo pro radního za TOP 09 by měli uvolnit lidovci, kteří dosud měli jednoho náměstka a dva radní. Částečně se změní personální složení rady i gesce jejích členů. Například dopravu bude nově zastřešovat hnutí Žít Brno s náměstkem Matějem Hollanem, který naopak přestane zodpovídat za zdravotnictví.

Koaliční dohoda by se měla podepisovat v pondělí. V úterý je poslední řádné zastupitelstvo před prázdninami. ANO mělo dosud v radě pět zástupců, KDU-ČSL tři, Žít Brno dva a zelení jednoho. Koalice se prakticky rozpadla, nicméně lidovci se nakonec rozhodli pro návrat do původní sestavy, rozšířené ještě o TOP 09.

Zdroj: ČTK
    

Štítky Brno, TOP 09, Žít Brno, rada, Mladá fronta DNES, ANO 2011, KDU-ČSL, Strana zelených, Matěj Hollan, koalice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová koalice v Brně v dohodě chce levnější tramvajenku, sál i stadion  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.