Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Králově Poli vznikla koalice, starostkou zůstává Karasová z ANO. Do koalice přizvala ODS a KDU-ČSL

V městské části Brno-Královo Pole vznikla koalice složená z vítězného ANO, dále ODS a KDU-ČSL. Potvrdila to jednička ANO a starostka Karin Karasová, která v čele radnice zůstane. Koalice má 16 mandátů z celkových 30.

ANO získalo sedm mandátů, ODS šest a lidovci mají tři. V opozici skončí Piráti s pěti zastupiteli, po dvou jich mají KSČM, TOP 09, Královopolští patrioti a Zelená pro Královo Pole, jeden mandát má ČSSD.

Dosud vládla Královu Poli koalice ANO, TOP 09, KDU-ČSL a Zelení. Čtyřkoalici ale nahradila trojkoalice. Místostarostou bude Zbyněk Šolc z ODS. „S ODS máme docela podobný volební program a byla i druhá, takže respektujeme přání voličů a ODS by měla dostat šanci," uvedla Karasová.

Pracovat chce na projektech park and ride (P+R), na kterých mohou řidiči odstavit auto a do centra se dostat MHD, ale i na výstavbě objektů České pošty a městské policie u královopolského nádraží, kde je velký dopravní uzel. Karasová chce také pokračovat v úpravách bytů na bezbariérové, aby je mohli používat handicapovaní.

Třetí Piráti nebyli ani pozváni k jednání

Rozčarování po dobrém volebním výsledku přišlo do tábora královopolských pirátů. Ti skončili třetí za ANO a ODS, přesto nedostali ani nabídku k jednání o případné koalici. „Trochu mě mrzí, že jsem paní starostce nestál ani za odpověď na sms, kde jsem jí pogratuloval k vítězství a dal nabídku k jednání. Co už, budeme nejsilnější opozicí a budeme kontrolovat kroky této těsné koalice," prohlásil lídr Pirátů v Králově Poli Marek Fišer.

Královo Pole patří mezi větší městské části Brna. Leží severně od centrální části Brno-střed. Má 25.000 obyvatel. Roční rozpočet je kolem 230 milionů korun.

 

 

Foto Repro foto Seznam Zprávy

Štítky Královo Pole, volby, koalice, ANO, ODS, KDU-ČL, ANO 2011, KDU-ČSL, Česká pirátská strana, TOP 09, ČSSD, KSČM, Česká pošta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Králově Poli vznikla koalice, starostkou zůstává Karasová z ANO. Do koalice přizvala ODS a KDU-ČSL  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.