Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Komunisté z brněnského středu chtějí odvolat radního Svatopluka Bartíka, ten zatím zůstává

Svatopluk Bartík (za Žít Brno) zůstává radním městské části Brno-střed. Zastupitelstvo městské části dnes nezařadilo na program návrh opoziční KSČM na jeho odvolání, který komunisté zdůvodnili tím, že Bartíka prověřuje policie kvůli jeho slovům o prezidentově zdravotním stavu.

Na Bartíka podali trestní oznámení a žalobu právníci prezidentské kanceláře za jeho loňské tvrzení, že má prezident Miloš Zeman rakovinu a zbývá mu pár měsíců života. Hrad i Zemanův lékař jeho slova vzápětí odmítli. Prezidentská kancelář v žalobě na ochranu osobnosti požaduje po Bartíkovi omluvu a pět milionů korun.

Opoziční zastupitel Martin Říha (KSČM) uvedl, že policisté zahájili kroky v trestním řízení. Proto podle něj není možné, aby byl Bartík v radě pro věci legislativně právní a informatiku. Požadoval také jeho odvolání z legislativní a organizační komise. Nenašel ale dostatečnou podporu ani pro to, aby zastupitelé zařadili bod na program a poté ho projednali.

Hrad se obrátil na Městské státní zastupitelství v Brně. Jeho mluvčí Ivo Hahn už počátkem měsíce uvedl, že policejní orgány zahájily úkony trestního řízení. ČTK dnes řekl, že zastupitelství nebude poskytovat další informace.

Bartík loni v listopadu několik týdnů před prezidentskými volbami napsal na svůj facebookový profil, že Zeman má rakovinu a zbývají mu poslední měsíce života. Právě před volbami měla podle Bartíka veřejnost právo znát zdravotní stav prezidenta, který obhajoval mandát. Hrad i Zemanův lékař jeho slova odmítli.
 

Foto Žít Brno | Zdroj ČTK

Štítky Svatopluk Bartík, KSČM, radní, zasedání, Miloš Zeman, Žít Brno, Pražský hrad, Brno-střed, Martin Říha, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jana Grundová

Tohohle prolhaného Bártika bych zavřela,až by zčernal...!!!

Úterý, 26. června 2018, 11:44Odpovědět

Komunisté z brněnského středu chtějí odvolat radního Svatopluka Bartíka, ten zatím zůstává  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.