Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Veletrhy módy ozdobí královny krásy

Veletrhy STYL a KABO jsou na začátku nového roku po úvodních veletrzích cestovního ruchu Go a Regiontour vrcholnou přehlídkou módního průmyslu pro trh České republiky, Slovenska a zemí východní Evropy již od roku 1993.

Vystavovatelé z více než 20 zemí světa zde letos nabídnou a předvedou obchodníkům a nákupčím nové kolekce na příští sezónu. Veletrhy začínají na brněnském výstavišti tuto neděli a potrvají do příštího úterý.

Pravidelně jsou na nich prezentovány i formou módních přehlídek kolekce českých a evropských osobností módní tvorby i nastupující generace návrhářů (soutěž TOP STYL DESIGNER). Součástí veletrhu STYL je také nabídka bižuterie a oděvních doplňků.

Veletrh obuvi KABO je nejprestižnější odborná přehlídka produkce českých a zahraničních výrobců obuvi, koženého zboží a doplňků v České a Slovenské republice. Spolupracujícím partnerem tohoto veletrhu je veletrh obuvi GDS mateřské společnosti Messe Düsseldorf.

Veletrhy módy STYL a KABO na brněnském výstavišti tentokrát ozdobí i královny krásy. Hlavní osobností přehlídek bude Tereza Fajksová z Ivančic, která nedávno vyhrála ekologickou soutěž Miss Earth.

„Na molu Fajksovou doprovodí i finalistka soutěže Česká Miss 2013 Alena Prešnajderová a semifinalistka Miss World 2011 Denisa Domanská," sdělila ředitelka veletrhů STYL a KABO Gabriela Vargová.

Letos se na veletrzích módy představí 500 firem ze 14 zemí. Zhruba čtvrtina vystavovatelů je ze zahraničí. S největší prezentací přichází do Brna Německo, Slovensko a Polsko.

„Třicet firem se u nás představí vůbec poprvé. Patří mezi ně například francouzská značka DDP, výrobce kabelek Burglar Pietro di Martini. Po letech se zase vrací i obuv Bugatti," vyjmenovala Vargová.

Mezi hlavní body doprovodného programu bude patřit nedělní retrospektivní přehlídka přední české návrhářky Kláry Nademlýnské.

Její modely nosí například herečka Aňa Geislerová, zpěvačka Bára Basiková nebo modelka Daniela Peštová.

Foto: www.bvv.cz

Štítky Veletrhy STYL a KABO, Brno, přehlídka, módní průmysl, móda, veletrh, Slovensko, Go-Regiontour, Česko, Východní Evropa, soutěž, Tereza Fajksová, Brněnské výstaviště, Miss Earth

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veletrhy módy ozdobí královny krásy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.