Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Sobotní ohňostroj na Brněnské přehradě vidělo 170.000 lidí

Třetí soutěžní ohňostroj s názvem Příběh lásky, který v sobotu večer předvedla na Brněnské přehradě švýcarská skupina Sugyp, zhlédlo letos dosud nejvíce diváků. Podle odhadů městské policie jich bylo 170.000, sdělil její mluvčí Jakub Ghanem. Důvodem bylo příznivé počasí, dosud bylo totiž deštivo. Poslední soutěžní ohňostroj se uskuteční ve středu.

Sobotní představení na přehradě bylo třetí soutěžní v rámci přehlídky ohňostrojů Ignis Brunensis, což jsou zhruba pětadvacetiminutová show doprovázená hudbou.

První o týden dříve sledovalo 130.000 lidí, druhé ve středu o 10.000 méně. Poslední soutěžní se uskuteční opět na přehradě ve středu 12. června, půjde o dílo polské skupiny Surex. O ocenění v 16. ročníku bojují ještě čeští Tarra Pyrotechnik a němečtí Pyroprodukt.

Závěr za ohňostrojnou show udělá česká skupina Flash Barrandow v pátek 14. června Epilogem na Špilberku. Ignis Brunensis je součást velkého zábavního festivalu Brno - město uprostřed Evropy, jenž trvá tři týdny a zahrnuje různé zábavní a soutěžní akce. Skončí v neděli 16. června.

Loni na soutěžní i nesoutěžní ohňostroje přišlo asi 900.000 lidí a vítězem se stala australská skupina Foti International Fireworks. Jedná se o jednu z nejnavštěvovanějších zábavních akcí na jižní Moravě.

Zdroj: ČTK

Štítky ohňostroj, Ignis Brunensis 2013, Brno, soutěž, Brněnská přehrada, Ignis Brunensis, Evropa, Špilberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sobotní ohňostroj na Brněnské přehradě vidělo 170.000 lidí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.