Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ředitelka turistického centra Brno Kačírková rezignovala

Ředitelka Turistického informačního centra města Brna Petra Kačírková k 2. lednu rezignovala. Brněnský primátor Petr Vokřál už v prosinci avizoval její odvolání, má výhrady k práci městské příspěvkové organizace.

Městská rada Kačírkovou dosud formálně neodvolala, nyní tedy ředitelka končí sama. Zdůvodnila to tím, že radnice si při projednávání jejího odvolání počíná amatérsky. Uvedla, že turistické centrum mělo kladný hospodářský výsledek, obstálo při různých kontrolách a jako ředitelka se nikdy nesetkala s kritikou své práce.

Primátor dnes řekl, že o zamýšleném odvolání Kačírkovou dopředu informoval, což ona sama přiznala. Její aktuální rozhodnutí odejít přijal. Celou záležitost hodlá primátor uzavřít na úterním jednání městské rady.

"Primátor mě 15. prosince informoval o tom, že mě o den později rada odvolá. Nic takového se ale nestalo a já nedostala žádnou oficiální informaci. O svém odvolání jsem se dočetla pouze z regionálního tisku," uvedla dnes Kačírková. Podle ní je to amatérské a neprofesionální. Proto se rozhodla sama rezignovat dopisem primátorovi.

"Po přečtení dopisu jsem velmi rád, že jsem se v prosinci k odvolání odhodlal. Ředitelku jsem o svém rozhodnutí odvolat ji informoval, a proto mě její přístup překvapil stejně jako to, že podle ní svým amatérským přístupem destabilizujeme činnost nejlépe fungující příspěvkové organizace," řekl Vokřál. Podle něj marketingová organizace centra nefungovala dobře. "Kdyby ano, rozhodl bych se jinak. Rozhodně vše nebylo tak perfektní. Proto celou záležitost stvrdí úterní rada," dodal Vokřál.

Kačírková kvůli údajným pomluvám v tisku ohledně nespokojenosti s její prací ze strany města zvažuje trestní oznámení nebo žalobu na primátorova náměstka Matěje Hollana (Žít Brno). Upozornila na to, že aktivisté z Žít Brno její práci kritizovali dlouho, přestože za ní ani jednou s výtkami osobně nepřišli. Holan si však není vědom toho, že by vyjádřením v tisku překročil zákon. "Trestní oznámení na mě podává pořád někdo od hejtmana až po lidi z hazardu. Je pravda, že jsem se osobně s ředitelkou nikdy nebavil, ale její pracovní výstupy, nepodařený web Go to Brno a zmatky kolem marketingu mluví za vše," uvedl pro Hollan.

Zdroj: ČTK

Štítky správa, kultura, Jihomoravský, Brno, turistické centrum, Petr Vokřál, primátor, rada, Matěj Hollan, Žít Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ředitelka turistického centra Brno Kačírková rezignovala  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.