Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Psi všech plemen zaplní brněnské výstaviště

Psi všech plemen dnes zaplní brněnské výstaviště. Hanácká národní výstava, která tradičně zahajuje kynologický rok, potrvá do neděle. Chovatelé přihlásili 2867 psů z 284 plemen od největších irských vlkodavů a německých dog až po malé čivavy nebo japonského teriéra.

Před rokem byl počet psů i plemen podobný. Podle organizátorů je výstava nejen přehlídkou krásy a místem, kde se hodnotí vzhled psů a fen, ale i příležitostí pro navázání kontaktů mezi lidmi.

"V současné době, kdy celá řada lidí udělala špatnou zkušenost s takzvanými množírnami psů, určitě ti, kdo mají zájem rozšířit svoji rodinu o čtyřnohého přítele, neudělají chybu, pokud se přijdou podívat, jak má to jejich vybrané a vysněné plemeno opravdu vypadat," uvedla Vladimíra Tichá z Českomoravské kynologické unie.

Hanácká národní výstava psů se v minulosti tradičně konala v Olomouci. Kvůli rekonstrukci tamního výstaviště se však dočasně přesunula do Brna. Areál brněnských veletrhů ji hostil už loni a předloni, stejně jako loňskou prestižní Evropskou výstavu psů všech plemen.

V celoevropském klání bodoval drsnosrstý foxteriér z belgického chovu. Loňským vítězem Hanácké národní výstavy psů se stal maltézský psík. Předtím totéž ocenění získali ibizský podengo, ještě o rok dříve nejvíce zaujal pekingský palácový psík.

Zdroj: ČTK

Štítky psi, výstava, plemena, pes, Brněnské výstaviště, Českomoravská kynologická unie, Olomouc, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Psi všech plemen zaplní brněnské výstaviště  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.