Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Promítání by se do kina Scala mělo vrátit ještě letos

Promítání filmů by se do uzavřeného brněnského kina Scala mělo vrátit ještě tenhle rok. Město se chystá kino pronajmout na 20 let Masarykově univerzitě, radní tento týden schválili teze připravované smlouvy.

Nájem 1,83 milionu korun ročně nebude směřovat do městské kasy, ale jako investice do kina, informoval novináře primátorův náměstek Oliver Pospíšil. Podle mluvčí univerzity Terezy Fojtové se kino zaměří spíše na artovou produkci, nebude konkurovat multiplexům.

Tradice kina Scala v centru města sahá až do roku 1929. Kino bylo pod městskou správou dlouho ztrátové a v roce 2011 jej radnice zavřela.

Proti likvidaci kina se v otevřeném dopise postavili zástupci univerzitního Ústavu filmu a audiovizuální kultury a radnice jej nabídla k pronájmu univerzitě. Zprovoznění kina bude podle Pospíšila stát zhruba deset milionů korun.

„V minulosti jsme oslovili strategického partnera, který má zkušenosti s provozováním kina. Do budoucna chceme prostor využít i pro kulturní nebo různé obřadní účely, kino je ale prvním bodem,“ řekla Fojtová. Do dramaturgie kina by se podle ní časem mohli zapojit i studenti.

Nájemní smlouva by podle Pospíšila mohla být schválena na zasedání městské rady v polovině dubna. Na projekce kina Scala chodilo před uzavřením v průměru 37 lidí.

Univerzita věří tomu, že dokáže diváky přitáhnout originální filmovou dramaturgií a kvalitními službami.

Zdroj: ČTK
Foto: www.filmovy-plakat.cz

Štítky školy, film, kino Scala, promítání, pronájem, Masarykova univerzita, Brno, kino, Oliver Pospíšil, Scala

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Promítání by se do kina Scala mělo vrátit ještě letos  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.