Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

O víkendu měl premiéru netradičně pojatý muzikál Kočky

V brněnském Městském divadle měl o víkendu premiéru netradičně pojatý muzikál Kočky. Herci na pódiu nevystupovali v rolích koček, ale lidí, kteří si na zvířata jen hrají. Neměli proto ani kočičí kostýmy, které jsou pro adaptace známého muzikálu obvykle charakteristické.

Herci však díky speciálním efektům vrhali na scéně působivé kočičí stíny. Muzikál režíruje ředitel a režisér Městského divadla Brno Stanislav Moša. Děj se neodehrává na smetišti, ale v luxusním loftovém bytě, kde je zrovna maškarní večírek.

„Na jevišti lidé neuvidí žádného herce přestrojeného za kočku s drápky, fousky nebo ušima. Ani v choreografii není jediné gesto, které by připomnělo kočku,“ popsal představení už dříve Moša.

Během představení se promítaly projekce a animace připravené Petrem Hlouškem, díky kterým herci vrhali kočičí stíny.

Hudbu složil Andrew Lloyd Webber, ikona britského muzikálového divadla. Původní muzikál měl premiéru v roce 1981 v Londýně a stal se jedním z nejúspěšnějších představení svého druhu na světě. Podle dostupných informací jej dosud vidělo přes 67 milionů diváků.

Vstupenky lze rezervovat na webových stránkách Městského divadla.

Zdroj: ČTK

Štítky muzikál, Kočky, Brno, Městské divadlo, premiéra, herec, představení, kočka, Stanislav Moša, Městské divadlo Brno, Andrew Lloyd Webber, Londýn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu měl premiéru netradičně pojatý muzikál Kočky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.