Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na stavební veletrhy přijelo přes 800 firem

Na stavební veletrhy a nábytkářský veletrh Mobitex letos do Brna dorazilo 804 firem. Loni jich bylo jen o tři desítky více a výstavní plocha se zmenšila zhruba o čtvrtinu. Čtyřdenní stavební veletrhy začali právě dnes.

Podle ředitele Stavebních veletrhů Brno Radima Tichého mají firmy vzhledem k situaci ve stavebnictví zájem o menší výstavní plochu než dříve. „Expozice jsou ale stejně reprezentativní jako v minulosti,“ uvedl Tichý. Podle něj se hlavní část veletrhu bude koncentrovat do pavilonů P a F.

Veletrhy letos zvýrazní téma úspory energií a možnosti jejich financování. Pro návštěvníky tak bude k dispozici například prezentace programu Panel 2013 +.

Novinkou stavebních veletrhů je zaměření části programu veletrhů na dřevostavby. Návštěvníci uvidí jednotlivé kroky stavby dřevěných domů.

První den veletrhu se zájemci dozví vše potřebné k rozhodnutí o stavbě. „Druhý den zjistí, jaké jsou zdroje financování a také to, jak se v dřevostavbě bydlí. Třetí den je pak věnován oblasti, kterou můžeme nazvat, jak to má vypadat,“ uvedla mluvčí veletrhu Jana Tyrichová.

Na veletrzích bude k vidění i freedomek architekta Marka Jana Štěpána, který nabízí bezúdržbové bydlení. Freedomek bude vybavený nábytkem jednoho z velkých řetězců za cenu 1,39 milionu korun včetně DPH.

Stavební veletrhy patří k největším výstavním akcím v Brně. Loni se na ně společně s Mobitexem přišlo podívat 60 tisíc návštěvníků. Na veletrhu bylo 831 vystavovatelů.

Zdroj: ČTK
Foto: www.bvv.cz

Štítky Stavební veletrhy, Brno, výstaviště, dřevostavby, Mobitex, nábytkářský veletrh, veletrh, Marek Jan Štěpán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na stavební veletrhy přijelo přes 800 firem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.